Chirieac și Istudor, rectorul ASE, despre practica pe timpul facultății: Nu rămâi cu diploma în buzunar. Atunci dădea statul loc de muncă, acum nu e ușor!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Nicolae Istudor, rectorul ASE, analistul politic Bogdan Chirieac și jurnalistul Val Vâlcu au vorbit despre practica pe timpul facultății, în exclusivitate pentru DC NEWS.

"Ați spus multe vorbe mari, dar pe una vreau să o evidențiez, și anume că, în procesul de învățământ, vă axați foarte mult pe exemple concrete. Cred că e esențial pentru tinerii care intră în piața muncii, că țin minte de la mine, de la Politehnică, când am terminat eu, aveam numai teorie, mai făceam și noi câte o lună de practic în primii trei ani, dar dacă spuneți că dați exemple, le spuneți de ce General Motor s-a prăbușit și a revenit, de ce Tesla a spart piața și a revoluționat piața auto... cred că și cursurile sunt mult mai interesante pentru studenți, care se și pregătesc", a spus analistul politic Bogdan Chirieac. 

"Noi invităm la discipline colegi, miniștrii, eu l-am invitat pe ministrul Agriculturii, invităm și specialiști din zona relațiilor internaționale pe agricultură care știu foarte bine ce înseamnă programe de finanțare, dar avem în ziua de marți, de la ora 15:00, invităm câte un specialist, pe o anumită temă. Să știți că prezența fizică înainte de pandemie era foarte mare, acum, online, sigur că se intră, dar nu știm cât de atenți sunt oamenii. Când veneau personalități din mediul de afaceri să prezinte o anumită temă, erau sălile mai pline decât la cursuri și seminarii", a declarat Nicolae Istudor, rectorul ASE, în exclusivitate pentru DC NEWS.

"Atunci dădea statul loc de muncă. Acum trebuie să te descurci tu cu locul de muncă"

"Era multă teorie înainte de '89, dar stagiul de practică era obligatoriu trei ani de zile", a completat Val Vâlcu. 

"Acum nu mai există, că atunci dădea statul loc de muncă. Acum trebuie să te descurci tu cu locul de muncă. Nu e ușor! (...) Important este că ASE-ul îi oferă capacitatea, posibilitatea de recrutare de pe băncile școlii, să ai de-a face cu profesori români de renume, uriași și să ai și cu profesori străini, să ai parteneriate cu mari Universități și mari industrii din Europa și la urma urmei să ai o deschidere totală pentru momentul când termini facultatea. Adică nu rămâi cu diploma în buzunar", a spus Bogdan Chirieac. 

Nicolae Istudor, rectorul ASE, despre programul de învățământ la distanță

Cât despre posibilitatea învățământului la distanță, rectorul ASE a dat informații importante. 

"Avem din cele 6.800 de locuri pe care le-am scos la concurs, 700 sunt pentru învățământul la distanță. Ei dau admiterea în același sistem și avem o altă taxă, cu 500 de lei mai puțin. 3500 de lei pe an în loc de 4000, cu susținerea cursurilor mixtă, adică jumătate online, jumătate cu prezență în sală", a completat rectorul ASE.

ADMITERE ASE 2021, calendar și pași. Dosarele se depun online. Rectorul Istudor, informații complete

SALARII MARI pentru studenții recrutați direct din facultate, din ASE: 1500 de euro

Nicolae Istudor, rectorul ASE, a oferit informaţii în premieră despre admiterea la Facultate și Master, la DC News și DC News TV. 

”Noi avem trei ani pentru licență, doi ani program de masterat și trei ani program de doctorat. La Facultatea de Cibernetică sunt foarte multe solicitări, dar și la Fabiz (Facultatea de Administrarea Afacerilor cu Predare în Limbi Străine) și la celelalte cu predare în Limba Engleză. Firmele multinaționale, în special, vin și caută studenți cunoscători de limbi străine, iar salariile sunt destul de mărișoare. La cibernetică, un informatician la început de drum poate să ia și 1.500 de euro ceea ce înseamnă foarte mult pentru puterea economică a României”, a declarat Nicolae Istudor, rectorul ASE.

Vezi mai multe AICI

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel