Data publicării:

Chirieac și Ciuvică, scenarii privind rezultatele alegerilor 2024: Eu așa văd / Nu vor lua mai mult / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Analistul politic Bogdan Chirieac și președintele Grupului de Investigații Politice, Mugur Ciuvică, au discutat, în cadrul emisiunii „Miercurea Neagră“, de la DC News, despre rezultatele alegerilor care vor avea loc anul acesta. 

Bogdan Chirieac și Mugur Ciuvică au vorbit despre cum vor arăta rezultatele alegerilor din acest an și cine are cele mai mari șanse să formeze guvernul în 2024. Potrivit acestora, alianța PSD-PNL, pe care Bogdan Chirieac a numit-o „alianța stabilității", va obține un procent majoritar. 

„Suta de procente rămâne sută indiferent ce ai face. Tot o sută este. Alianța stabilității, credeți că o să-i spună așa? Ar fi un nume bun.", a spus Bogdan Chirieac. 

„Nu știu cum o să-i spună.", a spus Mugur Ciuvică. 

Alianța stabilității, care în mod normal ar lua peste 50% dacă ar candida separat, acum vor lua undeva la 42%, 43%. Nu vor lua mai mult.", a spus Bogdan Chirieac. 

„Știți dumneavoastră. Adică râdeți de celelalte sondaje, făcute peste noapte, dar în schimb știți cât vor lua.", a spus Mugur Ciuvică. 

„La sondaje peste noapte răspunzi cu sondaje instant, într-o secundă. 5%-7% mai ia UDMR-ul, faceți guvernul în orice situație și restul de 50 de procente cum se împart? Rămâne și la noi la USR ceva.", a spus Bogdan Chirieac. 

„Momentul ăsta este la fel cu momentul de acum un an. Eu așa văd rezultatele. Să vedem ce se întâmplă în următoarele 3 luni și jumătate. Eu văd rezultatele din sondaje.

PSD cam 30%, PNL cam 20%, AUR spre 20%, dar nu peste, Șoșoacă sub 5%, UDMR 5%.", a spus Mugur Ciuvică. 

„Pe noi cu cât ne dați?”, a întrebat Bogdan Chirieac. (n.r. Chirieac interpretează rolul USR-istului în cadrul emisiunii). 

„Pe dumneavoastră, hai să zicem 10%.”, a spus Mugur Ciuvică. 

„Stimați ascultători și telespectatori, ne-a ridicat de la 5% la 10%. Ați văzut ce înseamnă o comasare?”, a întrebat Bogdan Chirieac. 

„10% pentru că vă văd atât de deprimat încât vreau să vă ridic puțin moralul. Așa arată acum sondajele. Acum, PUSL-ul ăsta al meu nu intră în Parlament. Mai vedem ce face. Trebuie să vină cu ceva să miște lumea.

Eu v-am zis votez cu PUSL. Mi-e ok cu stabilitatea, dar mi-e greu să votez și pe Ciucă și pe Ciolacu. Atunci, mai ușor votez partidul făcut de Voiculescu, măcar el a făcut ceva în vremea lui Băsescu.”, a spus Mugur Ciuvică. 

„A făcut. Este adevărat. Nu contestă nimeni. Măcar avem un punct de acord în acest sens.”, a spus Bogdan Chirieac. 

„Eu întrevăd rezultatele astea prin ceața timpului.", a spus Mugur Ciuvică. 

„Ce ați spus acum va fi scos într-o știre separată și după 9 iunie, pe 12 iunie, vă tipăresc știrea și v-o pun în față. Dar când noi, hashtagul, vom veni cu super rezultat, nu are cine să ne stea în față.", a spus Bogdan Chirieac la emisiunea „Miercurea Neagră“, de pe DC News și DC News TV. 

 

Youtube video image

 

VEZI ȘI: Chirieac, după sondajul pe care Tudose l-a primit la ora 00.00: Cum să-l faci într-o noapte?! Ciuvică: E mult o noapte, se poate face cred că într-o oră pe laptop https://www.dcnews.ro/chirieac-dupa-sondajul-pe-care-tudose-l-a-primit-la-ora-00-00-cum-sa-l-faci-intr-o-noapte-ciuvica-e-mult-o-noapte-se-poate-face-cred-ca-intr-o-ora-pe-laptop_949873.html 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel