Data publicării:

Chirieac: Respingerea lui Săpunaru nu a picat bine PNL-ului

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Politica
WhatsApp

 Analistul Bogdan Chirieac a comentat, într-o  intervenție telefonică la RTV,  întâlnirea liderilor USL, după perioada de vacanță.

"Întâlnirea se derulează rapid, după mai bine de 45 de zile de când Ministerul Transporturilor nu are un titular. Eu cred că este o întâlnire care era absolut necesară, după declarațiile făcute duminică de președintele Crin Antonescu. E întâlnirea de după vacanță. Domnul președinte Crin Antonescu în discursul său de duminică a avut niște acuzații foarte grave. A spus printre altele că PNL nu plătește taxă de protecție și nu va plăti taxă de protecție trusturilor de presă. Trebuie văzut cine plătește taxă de protecție trusturilor de presă: PDL, Mișcarea Populară, PP-DD sau PSD-ul. Mă gândesc că este doar unul dintre aspectele care trebuie lămurit. Apoi, respingerea lui Nini Săpunaru pentru propunerea de ministru al Transporturilor, în mod evident, nu a picat bine PNL-ului", a comentat Chirieac.

"Domnul Băsescu a profitat la maximum de absența liderilor USL din această vară. Poate că statul două luni în afara țării nu a fost cea mai bună idee. În mod categoric sunt multe lucruri de discutat între PSD și PNL în acest moment".

Despre coabitarea premierului cu Traian Băsescu, Chirieac a afirmat că: "se pare că aceștia nu au coabitat bine nici înainte de  alegeri: mai ales în campania electorală domnul Băsescu se întrecea pe sine în apelative de sorginte zoologică la adresa domnului Victor Ponta. Nu spunem că nici domnul Victor Ponta nu rămânea dator sub nicio formă distinsului de la Cotroceni. După aceea, prin primăvară, domnul Băsescu regreta că nu l-a numit mai devreme prim-ministru pe domnul Ponta, urmând ca în vara aceasta, domnul Băsescu să revină la adevărata față, aceea extrem de dură în care a făcut ce a făcut și va face în continuare.

Cei doi lideri USL au de a pune o strategie în acest moment, fiindcă lucrurile sunt extrem de complicate" a mai comentat analistul Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel