George Simion (AUR) candidează la prezidențiale. Chirieac: Anunțul nu a fost făcut în România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: George Simion Facebook
Foto: George Simion Facebook
Analistul politic Bogdan Chirieac a reacționat după ce George Simion a spus că va candida la prezidențialele de la finalul anului.

George Simion și-a anunțat candidatura la prezidențiale, unde ar urma să „intre în turul doi cu candidatul socialiștilor”. Declarațiile liderului AUR au venit din Statele Unite, unde acesta a fost intervievat în limba engleză la un eveniment. Pe lângă anunțul despre candidatură, Simion a atacat și decizia de comasare a alegerilor europarlamentare cu cele locale.

Reacția lui Bogdan Chirieac după anunțul candidaturii

„Într-adevăr, George Simion este acum prima personalitate politică majoră din România care și-a anunțat oficial candidatura. Și unde și-a anunțat-o... că n-a făcut-o în România. A făcut-o în Statele Unite ale Americii.

Trebuie să constatăm că aici și-a mai anunțat cumva candidatura Nicolae Ciucă, dar în sensul asumării. A spus că dacă partidul îi va cere asta [o va face], dar nu este oficial anunțată. Iar acum George Simion asta ne spune, că o să intre în turul II cu candidatul socialist. Deci discuțiile de la București cu «Să vedem, nu ne-am hotărât» nu au suport. În SUA, George Simion face anunțul candidaturii sale la prezidențiale”, a comentat analistul politic Bogdan Chirieac la România TV.

Cine este George Simion

George Simion este un politician român, președinte al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), un partid politic care a obținut un rezultat surprinzător la alegerile parlamentare din 2020. Acesta face parte din actuala configurație a Camerei Deputaților, cu mandat până în 2024.

Simion a studiat la Universitatea din București și la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având o diplomă de master în istorie. George Simion are interzis în Republica Moldova din cauza activităților sale, lucru pe care îl contestă vehement.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel