Chirieac: Plecarea PSD de la guvernare, puțin probabilă. Mare nemulțumire în plan internațional cu privire la UDMR
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
foto Inquam Photos / Octav Ganea
foto Inquam Photos / Octav Ganea
Analistul politic Bogdan Chirieac a spus de ce, în opinia sa, PSD nu ar pleca acum de la guvernare și care este marea nemulțumire externă cu privire la liderii UDMR.

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat, vineri, la România TV, despre un posibil plan la care se gândesc cei din PSD. Mai exact, PSD să se despartă de cei din coaliție înainte de a începe alegerile.

„Cred că există această posibilitate, dar numai anul viitor, când ar trebui să aibă loc rotativa, între premierul de la PNL și cel de la PSD. Lucrul acesta se poate face, cel mai bine, prin alegeri anticipate.

Cred că PNL ar avea interes să lase PSD la guvernare, ținând cont de situația economică critică în care ne aflăm, dar PSD, mult mai bine cotat în sondaje, deocamdată, ar avea interesul unor alegeri anticipate și, atunci, nu ar mai avea nici presiunea candidatului la președinție în 2024. (...) În rest, ca să plece acum PSD de la guvernare... mi se pare puțin probabil. Asta ar însemna ca miniștrii PSD, care și-au dus icoanele în birourile ministeriale, s-au așezat pe scaune, au schimbat mobila și covoarele, acum să și le ia acasă, să le părăsească și să nu mai aibă loc de muncă... Prin urmare, nu cred că PSD va pleca de la guvernare”, a spus Bogdan Chirieac.

 

Mare nemulțumire, în plan internațional, despre liderii UDMR, după ce s-a întâmplat la Băile Tușnad cu declarațiile lui Viktor Orban

„Deci, nu cred că este acum interesul de a pleca de la guvernare. În privința UDMR, înțeleg că este o mare nemulțumire în plan internațional. Nu atât de plecarea UDMR, cât de liderii UDMR. Se tot vehiculează ideea că e nevoie să facă un pas înapoi (n.r. Kelemen Hunor) după isprăvile de la Băile Tușnad. Deci, UDMR-ul să rămână la guvernare, dar președintele UDMR, vicepremier, să facă un pas înapoi. Se pare că presiunea este externă, că nu a venit de la București. Știți bine, autoritățile române nu au avut nicio reacție zile la rând, după discursul rasist al lui Viktor Orban”, a mai spus analistul politic Bogdan Chirieac, într-o intervenție la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel