Data publicării:

Chirieac, observație-cheie: Sesizați dezamăgirea lui Cîțu față de Iohannis. „Nu se mai poate, Florine. Și nu s-a mai putut”

Autor: Andrada Oana | Categorie: Politica
WhatsApp
Administraţia Prezidenţială
Administraţia Prezidenţială
Ce va face PSD? Va sprijini "un guvern liberal pe care l-a dat jos ca să pună în loc... un guvern liberal"? Bogdan Chirieac a vorbit duminică, după ultimele declarații ale lui Florin Cîțu, analizând criza politică prin care trece România.

După declarațiile de duminică dimineață ale lui Florin Cîțu, analistul politic Bogdan Chirieac a spus că "nu putem comenta ceea ce nu poate fi de comentat."

Printre altele, Cîțu a spus astăzi că nu a discutat cu Marcel Ciolacu, ci discuția a purtat-o Nicolae Ciucă, întrucât liderul PSD a solicitat clar ca la negocieri să nu participe Cîțu. Premierul interimar a mai adăugat că Nicolae Ciucă are mandat din partea PNL pentru a purta discuțiile și a dat asigurări că nu va face parte din cabinetul lui Nicolae Ciucă. (Detalii, AICI.)

"Președintele PNL este domnul Florin Cîțu. Domnul Ciucă este premierul desemnat. După știința mea, desemnarea sa a fost făcută, măcar oficial, de președintele Klaus Iohannis. Acum, preferința domnului Iohannis pentru Ciucă ne e binecunoscută din decembrie 2020. Cred că nu aveți nicio îndoială, mai ales că a încercat și anul trecut să-l propună.", a spus Bogdan Chirieac la Antena3. 

Analistul politic a sesizat însă că "dă de înțeles dezamăgirea domnului Cîțu vizavi de președintele Iohannis."

"L-a sprijinit la președinția PNL, a trecut partidul și țara prin mașina de tocat, avem locul 1 în lume la numărul de morți COVID, avem rezultate ca să zic așa... Atunci mergi mai departe cu Florin Cîțu care măcar știe să se împrumute, că România are nevoie de bani. De unde l-ai scos din burtă pe generalul Ciucă?", a continuat, ironic, Bogdan Chirieac. 

Prezentatoarea TV Berta Popescu a adăugat că: "*Nu se mai poate, Florine, spunea președintele Iohannis, am aflat pe surse din discuția celor doi."

"Și nu s-a mai putut. Dar mai departe, cu domnul Ciucă, să se poată? Dacă lucrurile stau cum stau, lasă-l pe Cîțu!", a mai spus Chirieac. 

"Să vedem dacă PSD sprijină un guvern liberal pe care l-a dat jos ca să pună în loc... un guvern liberal"

"Urmează să vedem dacă PSD rămâne la suprafață, să sprijine un guvern liberal pe care tocmai l-a dat jos la începutul lui octombrie ca să pună în loc... un guvern liberal.", a afirmat Chirieac, precizând că "de asta spun că n-avem ce comenta."

"Noi încercăm să comentăm logic ceea ce se întâmplă, dar aici este totul ilogic și parcă este ori o întâlnire de copii foarte mici, ori de persoane aflate în stare de ebrietate.", a mai spus analistul politic. 

E important însă să vedem "ce va face PSD", "actorul principal al acestei scenete de proastă calitate" pentru că "Guvernul PNL-UDMR nu are cum să treacă fără PSD." "Dacă PSD sprijină PNL, nu mai e nevoie de UDMR.", a continuat Chirieac.

Cine își asumă responsabilitatea?

"Vreau să știu cine își asumă responsabilitatea pentru faptul că România a ajuns locul 1 în lume la mortalitate COVID. Cine demisionează? Președintele? Prim-ministru? Președinții de partide care au condus România? Responsabilitatea, în cazul de față, este părăsirea vieții politice. Cine își asumă această responsabilitate?", a întrebat Bogdan Chirieac. 

Berta Popescu a încheiat discuția spunând că: "Din ce vedem în spațiul public, răspunsul este foarte simplu: Nimeni. Președintele spune că guvernanții, guvernanții spun că ministrul Sănătății, ministrul Sănătății spune că Florin Cîțu... Și tot așa."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel