Chirieac, observație cheie în cazul George Simion: Nu e important că i-au dat cu cerneală pe față / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Simion, dat cu cerneală
Simion, dat cu cerneală
George Simion de la AUR a fost atacat cu cerneală, luni, în cadrul evenimentului organizat la Iași. Analistul Bogdan Chirieac a comentat reacția politicianului după incident.

Un manifestant i-a aruncat cu cerneală pe față lui George Simion, la Iași, la evenimentul de Ziua Unirii organizat de AUR.  

„Atunci când faci politică la firul ierbii, cum face domnul Simion, se pot întâmpla și astfel de lucruri. Cu siguranță, este regretabil ce s-a întâmplat și acest mod de manifestare nu trebuie încurajat sub nicio formă. Pe de altă parte, și când ești foarte militant, că nu pot să spun că George Simion este agresiv, dar, când ești foarte militant, când tot timpul ai ceva de revendicat, când intri în Primăria Timișoara, când te gândești să faci tot felul de acțiuni foarte vibrante, ca să spun așa, sau foarte gălăgioase, din nefericire, se pot întâmpla și astfel de lucruri. Domnul Simion, cu cerneala pe el, și-a continuat acțiunea. Nu a încercat să ascundă sau să se retragă”, a spus Bogdan Chirieac, luni, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Jandarmii l-au reținut pe tânărul care a aruncat cu cerneală, iar George Simion și-a continuat programul. „Să-l lase în pace (n.r. pe cel care a aruncat cu cerneală), noi stăm cu oamenii, sărbătorim, nu avem nicio problemă”, a reacționat George Simion.

„În privința domnului Simion, nu este important că i-au dat cu cerneală pe față, importantă este reacția dânsului. Iar reacția sa, perfect calculată, nu va face altceva decât să atragă noi adepți pentru acest partid. Inclusiv chestiunea cu lăsați-mă în pace, nu depun plângere penală, fără ură. Deci, domnul Simion face politică, ceilalți... nu știu. Ar trebui să guverneze țara, dar eu știu dacă o fac...”, a conchis Bogdan Chirieac.

 

Amintim că AUR a organizat, luni, 24 ianuarie, un eveniment în centrul Iașiului, în ciuda restricțiilor impuse de autorități, în contextul pandemiei.  

„Eram în horă și un individ a venit și a aruncat cu ceva albastru în mine. Nu mă tem, mă tem doar de Dumnezeu, suntem în mijlocul oamenilor, să arunce cu ce vor. În ultimii 30 de ani, politicienii s-au temut de popor, nu trebuie să se teamă. Nu știu de ce a aruncat, nu mi-a zis nimic. Nu este motiv să ne strice sărbătoarea. Rog Poliția să nu îl amendeze pe individ, e o sărbătoare națională, dacă așa a vrut el să facă... Noi îl iubim!”, a spus, la Antena 3, George Simion.

UPDATE: În acest caz, conform Antena 3, două persoane ar fi fost identificate și extrase din mulțime.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel