Data publicării:

Chirieac: Nu e un atac terorist, ci un război împotriva Israelului. E pusă în pericol existența statului Israel

Autor: Darius Muresan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Analistul politic Bogdan Chirieac atrage atenția că atacul fără precedent de ieri asupra Israelului e mai mult decât un atentat, e un război pus la cale care pune în pericol existența statului Israel.

Într-o intervenție telefonică la postul România TV, Bogdan Chirieac afirmă că ceea ce s-a întâmplat ieri în Israel nu e un simplu atac terorist. Vorbim de un război organizat, planificat și pus la cale împotriva Israelului. El crede că frământările uriașe interne din Israel, protestele împotriva lui Netanyahu pentru „apărarea statului de drept”, scenariu prin care a trecut și România, au slăbit atât de mult Israelul încât serviciile de informații nu au fost capabile să anticipeze un asemenea război pus la cale.

„Echilibrele mondiale se schimbă în acest moment. Analistul american George Friedman anunță că multe din echipamentele de care are nevoie Ucraina în lupta cu Rusia vor merge spre sprijinirea Israelului. Să nu uităm că ceea ce s-a întâmplat în Israel nu e o acțiune teroristă așa cum eram înclinați să credem în primele ore ale zilei de ieri. E un război pus la cale! 

Hamas a atacat în sud, dar nu cu teroriști sinucigași, ci cu un fel de armată regulată. Mai mult, în nord, gruparea Hezbollah atacă și ea cu rachete. Israelul e lovit din două părți în acest moment. S-au adunat multe lucruri în ultimul an, inclusiv tulburările interne din Israel care durează de peste un an. Proteste pe care le-am cunoscut și în România, cu statul de drept și justiția”, a subliniat analistul politic care a amintit de mișcările uriașe de protest împotriva premierului Benjamin Netanyahu.

„Ne aducem aminte și de București. Dar în felul acesta Israelul a fost slăbit. Altfel nu se explică de ce serviciile secrete nu au reușit să-și dea seama că un război împotriva Israelului era pus la cale”, mai precizează Bogdan Chirieac.

„Este pusă în pericol existența statului Israel cu tot ce înseamnă el și ce semnifică pentru civilizația modernă. Inclusiv războiul din Ucraina riscă să dezechilibreze lumea occidentală. Gândiți-vă că Turcia și Statele Unite, țări esențiale ale NATO au puncte de vedere diferite. Ele sunt divergente în cazul Ucrainei, președintele Recep Tayyip Erdogan colaborează destul de strâns cu Vladimir Putin. În Israel SUA vor fi, așa cum e normal, cu toate resursele alături de Israel, dar să vedem ce poziție va adopta Turcia, țară musulmană”, a conchis Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel