Chirieac nu e deloc optimist în privința Rusiei. Putin se va folosi de tragedia din Moscova și masacrul comis de Statul Islamic
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tudor Curtifan
WhatsApp
Foto: Captură video Twitter
Foto: Captură video Twitter
Analistul Bogdan Chirieac și-a arătat convingerea că regimul dictatorial al lui Vladimir Putin din Rusia se va folosi de tragedia din Moscova și masacrul comis de Statul Islamic.

Amintim că în urma unui atentat fără precedent în ultimii 20 de ani în Rusia, ieri, la Moscova, patru fundamentaliști islamici au deschis focul într-un mall. Ulterior un incendiu a amplificat tragedia.

Până în prezent peste 150 de ruși și-au pierdut viața, alte câteva sute de persoane fiind rănite. Bilanțul e valabil la ora publicării materialului, în contextul în care numărul victimelor crește de la oră la oră.

Statul Islamic a revendicat atentatul, rușii reușind să-i aresteze pe cei patru fundamentaliști. 

Într-o intervenție la postul România TV, unde a fost întrebat ce urmează după masacrul de la Moscova, Bogdan Chirieac și-a arătat convingerea că Putin va folosi tragedia pentru a-și intensifica războiul ilegal de cucerire desfășurat în Ucraina. Cu alte cuvinte, propaganda rusă, care nu se pretează de la nimic, va folosi drama din Moscova acuzând Ucraina de implicare, în ciuda faptului că nu există nicio urmă de minimă legătură între teroriștii din Statul Islamic care au participat la masacrul de ieri din Moscova și ucrainenii.

„E un atac terorist pus la cale de fundamentaliști islamici. Dar acest lucru nu înseamnă însă că Moscova nu va folosi această tragedie în interesul său”, a precizat Chirieac care a adăugat că rușii ar putea să acuze că în spatele atacului este Ucraina, fără să aibă nici cea mai mică dovadă în acest sens.

„Vor face această declarație pentru a intensifica atacurile în Ucraina. De altfel mi s-ar părea puțin probabil ca această tragedie să nu fie folosită de Kremlin în folosul propriu. (...) Sunt inacceptabile aceste atentate, dar pe frontul din Ucraina care e de departe cel mai important pentru Rusia și pentru lumea întreagă eu cred că Moscova va folosi tragedia în folosul său. Propaganda se pretează la orice. Nu e nevoie de dovezi în propagandă, e suficient să spună că așa a fost și teza capătă puteri de adevăr absolut”, a conchis Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel