Data publicării:

Chirieac, în ziua 19 de război: Putin e disperat! Joe Biden a fost impecabil!

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Joe Biden, în discuție cu Vladimir Putin
Joe Biden, în discuție cu Vladimir Putin
Analistul Bogdan Chirieac a spus că Vladimir Putin, președintele Rusiei, este „disperat să iasă din impasul în care a intrat”. 

„Nu cred că un stat NATO este în pericol. Trebuie să luăm clar în calcul faptul că Armata roșie este praf. Deci, de la militari, la felul în care au atacat cu tancurile, la dezastrul pe care l-au suferit din toate punctele de vedere, tehnologia învechită, recruți, în loc de militari profesioniști, deci Armata roșie este un dezastru! Probabil de aceea au cerut și sprijinul Chinei. (...) Gândiți-vă că America a luptat în Irak și Afganistan și nu au fost probleme logistice. Armata rusă s-a mutat din Rusia în țara de la graniță și a rămas fără carburanți, fără muniție, inclusiv rachete, deci este un dezastru din toate punctele de vedere. Rusia se prăbușește economic. Să vedem exact cum stau lucrurile. După sancțiunile economice aplicate de Occident, din a 11-a economie a lumii, s-a dus pe locul 22”, a spus analistul Bogdan Chirieac, luni, 14 martie, într-o intervenție la Antena 3. „Nu au reușit sub nicio formă operațiunea militară. Sunt pierderi uriașe. E și spaima, fiindcă au mai venit 1000 de rachete antitanc”, a subliniat Bogdan Chirieac.

„Acum nu mai au treabă cu țintele militare, ci bombardează pentru teroare orașe întregi. Mariupol e un morman de ruine. Ce mai cucerești?! Ce mai ocupi?!”, a continuat Bogdan Chirieac.

Cred că Putin este disperat să iasă din impasul în care a intrat și se pare că își dă seama de acest lucru, altminteri nu ar fi înlocuit vreo 16 generali și așa mai departe. Bine ar fi ca pe undeva să aibă loc o încetare a focului”, a mai spus Bogdan Chirieac.

Chirieac: A fost impecabil președintele Joe Biden

Cătălina Porumbel i-a spus analistului Bogdan Chirieac, la un moment dat: „În continuare, sunt probleme cu centralele nucleare de pe teritoriul Ucrainei...”

„Da, și cineva ar trebui să ia o decizie în privința lor. Probabil, din nou, o întrevedere, o înțelegere Statele Unite - China ar putea să-l aducă pe Putin cât de cât la rațiune. Toți putem înțelege că Ucraina este un stat agresat, încearcă să se apare. Încercarea președintelui Zelenski de a aduce NATO în război cu Rusia tocmai pentru a da o șansă țării sale... din punctul său de vedere, al apărării națiunii sale, are dreptate. Din punctul de vedere al restului lumii, NATO are dreptate și aici nu aveți ce spune: a fost impecabil președintele Joe Biden! Poate că prea puțină lume se aștepta să fie atât de coerent și atât de exact în decizii cum a fost până acum”, a mai spus Bogdan Chirieac.

Vezi și: Joe Biden ar putea veni în Europa

Negocierile dintre Ucraina şi Rusia vor fi reluate marţi, 15 martie

Amintim că negocierile dintre Ucraina şi Rusia vor fi reluate marţi, fiind necesară „o pauză tehnică” pentru formularea conceptelor administrative, a declarat luni şeful delegaţiei ucrainene, Mihailo Podoliak.

„A fost luată o pauză tehnică în negocieri până mâine. Pentru activităţi suplimentare în subgrupurile de lucru şi pentru clarificarea definiţiilor tehnice. Negocierile continuă", a transmis Mihailo Podoliak pe Twitter.

Noua sesiune de negocieri între delegaţiile Ucrainei şi Rusiei s-a derulat prin videoconferinţă.

Anterior, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat că negocierile cu Rusia sunt „dificile”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel