Chirieac: E posibil să fie vorba de un puci în PSD. Aduc o dovadă
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Alegerile pentru Parlamentul European s-au încheiat, iar rezultatele obținute de principalele partide politice generează un val de comentarii și analize, pentru a se descoperi ce va urma în politica românească.

Analistul politic Bogdan Chirieac a explicat câteva dintre posibilele consecințe la România Tv, întrebat dacă există posibilitatea ca PSD să fie subiectul unui puci la aceste alegeri europarlamentare:

Ar putea să fie un puci. Lansați o ipoteză interesantă. Nu o exclud. Și aduc în sprijinul ipotezei pe care o lansați o dovadă: faptul că PSD, în ciuda numeroaselor sondaje pe care le făcea, nu a știut niciodată cum stă în realitate. De fiecare dată, PSD apărea în sondaje cu 3 în față sau cu 40%. Niciodată nu au fost expuse problemele care au deranjat electoratul. Să știți, electoratul are întotdeauna dreptate! A avut dreptate și când l-a ales de două ori pe Traian Băsescu, de a distrus România. Electoratul are dreptate și când i-a dat lui Traian Băsescu 5% acum, să facă ravagii și prin Parlamentul European. O parte a electoratului este reprezentat acolo, de 5%, dar atunci când PSD-ul obține 23% la sută, pe stânga românească, în ciuda unui program de guvernare spectaculos, în ciuda unei creșteri economice record în UE, da, această ipoteză poate fi luată în seamă”, a spus Bogdan Chirieac la România tv, luni dimineața.

”Aceste alegeri ar putea fi pretextul pentru schimbarea puterii în interiorul partidului?” este o altă întrebare la care a răspuns Bogdan Chirieac:

”Ar putea să fie și acest lucru. Am văzut numeroși lideri ai PSD care au încercat un puci în septembrie anul trecut, ba s-au distanțat, ba au trecut la Pro România, iar toate lucrurile acestea au deranjat partidul. Partidul nu a știut niciodată de lucrurile acestea și s-a bazat strict pe public, public care ar fi trebuit să aprecieze creșterile incontestabile de pensii, de salarii în mediul public, care au antrenat creșteri de salarii și în mediul privat. Deci este un partid socialist în adevăratul sens al cuvântului”, a mai spus analistul Bogdan Chirieac.

”Este un val împotriva PSD-ului venit de nicăieri, cel puțin prin prisma analizelor făcute până acum, și cred că dânșii trebuie să analizeze ce anume a determinat în electorat acest val. Repet, poporul are întotdeauna dreptate. Poporul și-a manifestat o nemulțumire profundă. Este nemulțumit!”, și-a încheiat analiza Bogdan Chirieac.

Citește și:

SRS: "PSD-ul s-a vulnerabilizat". Scenariu pentru guvernare după europarlamentare

Vot 26 mai 2019 - Chirieac: Salut și să mă înclin în fața victoriei filozofiei sorosiste

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel