Chirieac: E o breșă gravă în sistemul de securitate al Franței
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Foto: Sputnik News
Foto: Sputnik News
Analistul de politică externă Bogdan Chirieac spune că atacul asupra revistei Charlie Hebdo indică o "breșă gravă în sistemul de securitate al Franței".

"Spunea dl Dan Petre că Franța este între primele cinci state ale lumii în privința combaterii terorismului. Dacă așa arată primele cinci, eu sunt înspăimântat de cum arată pozițiile de la 20 la 25. E greu să tragi concluzii la acest moment, dar cu siguranță vor avea dezbateri în toată lumea civilizată. Să știi că ai persoane cu un asemenea potențial de terorism care au făcut 11 luni de închisoare, care au plecat în Siria să lupte cu Statul Islamic, să nu-i supraveghezi... Toate chestiile astea trebuiau făcute ca prevenție. Noi ne-am urcat cu picioarele, la modul absolut nerealist uneori, când s-a prăbușit noaptea în munți, iarna, un avion și l-au găsit abia după cinci ore (...) Nu este bine și nu arată bine pentru o națiune industrializată, pentru o mare putere europeană, pentru forțele de securitate din această țară, care sunt numeroase și bine înarmate și antrenate", a declarat Chirieac, vineri, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Analistul spune că "o parte a democrației" s-a prăbușit odată cu turnurile gemene, la 11 septembrie 2001", și arată că sistemul de securitate francez și-a ales în mod eronat prioritățile.

"Este o breșă gravă în sistemul de securitate al Franței, parte a acestui sistem de securitate extrem de atentă cu cerșetorii de pe Champs-Élysées și nebăgându-i deloc în seamă pe adevărații teroriști și persoane cu mult potențial de anumite acte teroriste", a declarat Bogdan Chirieac.

Atac terorist Charlie Hebdo: Frații Kouachi au transmis că vor să moară ca martiri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel