Chirieac, după riposta Israelului asupra Iranului: S-ar putea să încheiem această pagină neagră din istoria Orientului Mijlociu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat riposta Israelului asupra Iranului de vineri dimineață.

Israelul a lansat un atac asupra Iranului într-o mișcare de ripostă la recentele atacuri iraniene asupra teritoriului său, potrivit declarațiilor unui oficial american de rang înalt citat de ABC News. 

Informații din Iran au relatat că s-au auzit 'explozii puternice' în provincia din centrul țării, Isfahan, în contextul în care Israelul și-a exprimat intenția de a răspunde la raidurile Iranului din noaptea de sâmbătă spre duminică.

Televiziunea de stat a Iranului a raportat 'explozii puternice' vineri dimineața, însă fără a preciza cauzele. Apoi, au fost raportate trei explozii în apropierea unei baze militare, doborârea unor drone și absența atacurilor cu rachete. Vezi detalii aici!

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat acest subiect.

'Înțelegem că Israelul a ripostat, la fel cum a anunțat în prima clipă premierul Beniamin Netanyahu, doar că Iranul nu va escalada acest conflict. Cred că aceasta este vestea bună.', a spus Bogdan Chirieac.

'A fost atacată o bază militară, înțeleg că Iranul nu recunoaște pagube, nici umane, nici materiale. S-ar putea să încheiem această pagină neagră din istoria Orientului Mijlociu, în care Iranul atacă Israelul, Israelul atacă Iranul.', a spus Bogdan Chirieac.

'Dar din primele informații, care nu sunt din surse oficiale, ci mai degrabă pe surse, s-ar putea ca un comando israelian să fi lansat acele drone de pe teritoriul Iranului, tocmai pentru a nu traversa spațiul aerian al altor țări, fiindcă Israelul și Iranul nu au graniță.', a spus Chirieac.

'Însă așa cum spun comunicatele oficiale în acest moment nu rezultă deloc că Iranul ar dori să escaladeze, continue acest conflict direct cu Israelul. Nu este o veste rea', a subliniat Bogdan Chirieac.

Cu privire la faptul că nu au fost atacate obiective civile, nici instalațiile nucleare ale Iranului, iar Statele Unite ale Americii nu au dat aprobare, analistul politic Bogdan Chirieac a spus:

'Statele Unite ale Americii oricum nu dădeau aprobare, ele au cerut doar să fie informate. Și informate au fost, nu am nicio îndoială. De asemenea, câteva mari puteri europene, Marea Britanie, Franța au fost și ele informate, cu câteva minute înaintea atacului. Aceasta este procedura standard. Sigur că nici Statele Unite ale Americii nu doresc să escaladeze conflictul, deci nu l-au aprobat, dar au fost informate cum era și normal.', a mai spus analistul politic Bogdan Chirieac, într-o intervenție telefonică la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel