Chirieac, după ce Biden a fost învestit în funcţia de preşedinte al SUA: A lipsit cel mai important moment
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Joe Biden a fost învestit în funcţia de preşedinte al SUA
Joe Biden a fost învestit în funcţia de preşedinte al SUA
Bogdan Chirieac a făcut o scurtă analiză, după ce Joe Biden a depus, miercuri, 20 ianuarie, jurământul de învestire în funcţia de preşedinte al Statelor Unite, împreună cu vicepreşedintele Kamala Harris. Donald Trump a părăsit Casa Albă, la finalul mandatului, cu puţin timp înainte de învestirea lui Biden.

„E un întreg show, trebuia să fie un show al democrației. Cred că cel mai important moment era predarea - primirea. Ei bine, acest moment lipsește, în rest avem de toate. Donald Trump a părăsit Washington-ul, când încă era președinte în funcție, la bordul lui Air Force One. Putea să plece cu avionul său privat, însă a ales Air Force One, simbolul puterii prezidențiale. S-a dus la reședința sa din Florida, fiind donată de o familie foarte bogată din Statele Unite pentru a fi folosită ca reședință secundară pentru președinții americani”, a spus analistul Bogdan Chirieac, miercuri seară, în platoul Antena 3, în cadrul emisiunii „Subiectiv”.

Biden: „Este ziua Americii, ziua democraţiei"

Noul preşedinte al Statelor Unite, Joe Biden, a declarat, în discursul de învestitură, că este „ziua Americii, ziua democraţiei", pledând pentru unitatea „măreţei naţiuni".

„Este o naţiune măreaţă, suntem oameni buni şi, de-a lungul secolelor, prin furtuni şi conflicte, prin pace şi război, am ajuns atât de departe, dar încă mai avem mult de mers", a declarat Joe Biden. „Vom învinge" provocările, a subliniat acesta.

Trump: „A fost o mare onoare să fiu preşedinte al SUA"

Donald Trump a afirmat, miercuri, în ultima zi de mandat, că a fost o „mare onoare" să fie preşedinte al Statelor Unite şi s-a declarat încrezător că Administraţia Biden va avea succes, deoarece are premisele necesare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel