Chirieac: După 85 de ani Moldova poate răzbuna Pactul Ribbentrop-Molotov și scăpa din ghearele Rusiei. Să ținem rușii cât mai departe de România
Republica Moldova votează azi nu doar pentru primul tur al alegerilor prezidențiale, ci și pentru referendumul de integrare pro-europeană.
Miza și bătălia partidei pro-ruse nu e scrutinul prezidențial. Aici e clar că Maia Sandu va câștiga alegerile.
Marea bătălie pentru care rușii au investit sute de milioane de euro în campanii de propagandă, dezinformare și destabilizare e ca referendumul pentru integrarea în UE să nu treacă și, mai apoi, să câștige bătălia finală a alegerilor parlamentare din 2025.
Amintim că pentru ca referendumul să treacă e nevoie ca 33% din cetățeni să se prezinte la vot iar jumătate plus unu să voteze cu „Da”. În acest sens partida pro-rusă, care a schimbat strategia și a adoptat candidați neutri care joacă cartea suveranismului moldovean și a independenței și așa-zisei neutralități, mizează cu toate armele pentru sabotarea referendumului de integrare în UE.
Războiul hibrid în Moldova a atins cote inimaginabile și punctul culminant. Analistul politic Bogdan Chirieac, într-o intervenție la Antena 3 CNN, a subliniat că votul pentru referendumul din Moldova e crucial și pentru România. „Să ținem rușii cât mai la distanță”, transmite analistul.
„Și pentru România votul de azi din e la fel de important. Nu e același lucru să ai zone gri la granița de Est sau să ai un stat membru al UE cum ar putea fi R. Moldova. Pentru noi importanța e uriașă: Să ținem rușii cât mai la distanță. Dacă ajută Dumnezeu să intre și Ucraina în Uniunea Europeană, atunci putem respira și noi mai mult. Se fac pași, dar ei (n.r. - ucrainenii) sunt încă foarte departe”, a punctat Chirieac.
După 85 de ani Moldova are șansa să scape din ghearele Rusiei și să răzbune infamul Pact Ribbentrop-Molotov
Mai mult, acesta sesizează că Moldova are azi șansa unei revanșe istorice: Răzbunarea infamului Pact Ribbentrop-Molotov.
În urma Pactului de neagresiune Ribbentrop-Molotov (1939), o alianță între naziști și sovietici ce prevedea protocoale secrete semnate de Adolf Hitler și Iosif Vissarionovici Stalin, Regatul României a fost nevoit să cedeze URSS-ului Bucovina de Nord și Basarabia.
„Eu am văzut un mesaj transmis de Maia Sandu care unește mozaicul etnic rămas acum în R. Moldova. Fiindcă rusofonii au plecat în număr mai redus peste graniță, în comparație cu românii. Acest mesaj e pacea. Asta promite Maia Sandu și are mare dreptate, cetățenilor rămași în Moldova. Ea le spune să voteze UE pentru a le garanta pacea. Căci indiferent de originea etnică a celor rămași în R. Moldova, cu toții se tem de război, cum e de altfel și normal. Acest mesaj repetat de patru-cinci ori este foarte bine ales și poate să unească publicul din Moldova. Pentru a nu ajunge ororile războiului care au devastat și Ucraina în Republica Moldova. Mi se pare foarte bine ales acest mesaj de Maia Sandu.
(...)
Vor exista cu siguranță acțiuni de destabilizare din partea Rusiei. Ce șansă de răzbunare după 85 de ani de la Pactul Ribbentrop-Molotov are azi Moldova dacă votează aderarea la Uniunea Europeană! Sigur că e un proces de durată, dar asta ar însemna că Moscova scapă din gheare R. Moldova. Ar fi un lucru extraordinar. Nu degeaba rușii au băgat milioane în destabilizare și dezinformare, unități de postaci, teroriști informatici, etc”, a conchis Bogdan Chirieac.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News