Chirieac, către Iohannis: Pentru numele lui Dumnezeu, de ce ne-ați mai chinuit? Ce rost a mai avut această mascaradă?
Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Publicat pe: 07 dec 2020 / 18:31
WhatsApp
Ludovic Orban (PNL)
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat declarația președintelui Klaus Iohannis din această seară, după alegerile parlamentare 2020. 

Întrebat la România TV dacă viitorul Guvern al României va fi condus tot de Ludovic Orban, Bogdan Chirieac a spus: ”Da, mi-este teamă că da. Deocamdată, manevra cu demisia, depunerea mandatului, este manevra minimum necesară pentru a da o aparență de democrație la ce se întâmplă astăzi, în România”. 

Iohannis a ieșit să anunțe că nu ține seama de rezultatul votului popular

„Altminteri, domnul președinte Iohannis a ieșit la oră de maximă audiență, seara, să ne anunțe practic că nu are de gând să țină seamă de rezultatul alegerilor. Pentru numele lui Dumnezeu, de ce ne-ați mai chinuit? De ce ați lăsat să moară 200 de oameni în fiecare zi ca să facem alegeri? Ce rost a mai avut această mascaradă? Acum, distinși reprezentanți ai PNL ne spun că domnul Iohannis va hotărî cine va fi premier. Păi, premierul trebuie să fie prima dată de la partidul aflat pe locul I. Ne trezim că va fi de la partidul aflat pe locul 3, de la USR-PLUS. Atunci, de ce mai sunt alegeri? Poporul muncitor a hotărât altceva”, a continuat Bogdan Chirieac.

Nici Traian Băsescu nu a făcut așa...

„Doar în dictatură nu se ține seama de dorința poporului. Nu putem spune că România este dictatură, dar nici în democrație nu este și în niciun caz nu este România normală, promisă de președintele Iohannis anul trecut când a fost reales pentru al doilea mandat. Ne aflăm în fața unui fapt fără precedent. Până și Traian Băsescu anunța că premierul va fi dat de un partid cu un vot în plus, cu un mandat în plus în Parlament. Să faci aritmetică electorală că acum 4 ani, că acum 8 ani, că acum 12 ani cât s-a luat, cum s-a luat... alegerile au fost ieri. PSD a câștigat fără echivoc, este democratic să-i dai mandatul să facă Guvernul”, a conchis Chirieac.

G Ad:
Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro