Data publicării:

Chirieac: Cum își consolidează Ciolacu poziția în fața lui Ciucă

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos/ Octav Ganea
Inquam Photos/ Octav Ganea
Analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit telefonic la România TV unde a explicat că Marcel Ciolacu folosește propunerea de a-l numi pe Nicolae Ciucă prim-ministru pentru a-și consolida poziția în competiția electorală, în timp ce transmite un mesaj de stabilitate către Occident. De asemenea, Bogdan Chirieac a sugerat că răspunsul lui Nicolae Ciucă, referitor la faptul că șeful PSD „ se alintă ”, ar fi fost mai bine formulat dacă ar fi afirmat că îl va numi el pe Marcel Ciolacu prim-ministru odată ce va ajunge președinte.

Astăzi, 2 octombrie 2024, Nicole Ciucă și-a depus candidatura pentru alegerile prezidențiale. Întrebat de jurnaliști în legătură cu propunerea lui Marcel Ciolacu de a-l numi premier, dacă șeful PSD va ajunge președintele țării, Nicolae Ciucă a răspuns că „se alintă” și că nu ar accepta propunerea acestuia.

Întrebat cum se traduce declarația lui Nicolae Ciucă și cine se alintă, analistul politic Bogdan Chirieac a răspuns că declarația lui Nicolae Ciucă este o glumă, subliniind că Marcel Ciolacu face ceea ce este necesar pentru stabilitatea României. De asemenea, analistul politic a adăugat că șeful PSD îi oferă un sprijin lui Nicolae Ciucă, care are relații tensionate cu PNL.

„Era singura declarație posibilă, cu o glumă, fiindcă Marcel Ciolacu face ceea ce trebuie. Care este principalul produs la export, al României, în acest moment? Stabilitatea.

Ce spune Marcel Ciolacu? „Dacă voi câștiga alegerile prezidențiale, premierul nu va fi de la PSD, fiindcă puterea trebuie împărțită, și va fi Nicolae Ciucă de la PNL". E și un sprijin pentru Nicolae Ciucă care nu este în cea mai bună relație cu PNL-ul, în acest moment.", a spus Bogdan Chirieac. 

 

Marcel Ciolacu dă un semnal către Occident

Potrivit lui Bogdan Chirieac, Marcel Ciolacu transmite un semnal de stabilitate către Occident prin propunerea de a-l numi pe Nicolae Ciucă prim-ministru, ceea ce îl plasează pe Ciolacu într-o poziție de superioritate în competiția electorală. Analistul politic sugerează că răspunsul lui Nicolae Ciucă ar fi fost mai adecvat dacă ar fi spus că el îl va numi pe Marcel Ciolacu prim-ministru atunci când va ajunge la Cotroceni.

„Marcel Ciolacu, în același timp, dă și semnalul către Occident, vizavi de stabilitate. Atunci, sigur că da, nu putea să respingă deja propunerea care îl plasează pe Marcel Ciolacu într-o poziție de superioritate. Deci eu, președinte, te voi nominaliza pe tine prim-ministru, că amândoi candidăm pentru președinție acum.

Atunci, sigur, Nicolae Ciucă a găsit de cuviință să spună că „se alintă". Poate că răspunsul mai potrivit era: „Eu îl voi numi prim-ministru, când voi fi la Cotroceni.”, a spus Bogdan Chirieac la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel