Chirieac: Coronavirusul a rezolvat TRAFICUL! Nicușor Dan: Am și eu următoarele soluții
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Trafic Bucuresti
Trafic Bucuresti
Nicuşor Dan a spus care sunt soluţiile sale pentru rezolvarea uneia dintre cele mai mari probleme ale Bucureştiului. 

"Bucureştiul vine din urmă cu nişte probleme enorme, din nefericire încă nerezolvate. De pildă, acum coronavirusul a rezolvat problema traficului, dar mi-e teamă că e pe perioada asta de 2-3 luni de izolare şi carantină. Haideţi să le luăm pas cu pas. Ce aţi face pentru a rezolva această problemă uriaşă a Capitalei noastre, şi anume traficul. Gândiţi-vă că s-ar putea să fiţi primarul general al Capitalei, iar Guvernul să fie PSD, fiindcă eu nu cred că toate erorile pe care le face domnul Orban acum nu vor rămâne netaxate de electorat. Deci nu veţi avea aceeaşi culoare politică, aşa cum a avut şansa PSD-ul", l-a întrebat pe Nicuşor Dan, în cadrul interviului acordat DC News, Bogdan Chirieac.

Ce soluţii vede Nicuşor Dan

"Pe chestiunea traficului, a mobilităţii în general, există mai multe componente, şi fiecare dintre ele poate să aducă o scădere a gradului de congestie.  Cel mai simplu şi mai ieftin este managementul traficului, semaforizarea inteligentă la o tehnologie de anii 2020. Asta poate să aducă o diminuare a traficului cu 10%. Se poate face în doi ani şi jumătate, iar ordinul de mărime al cheltuielilor este mult mai mic decât la infrastructura mare. Apoi avem chestiunea infrastructurii, iar un lucru pe care primăria poate să-l facă e Şoseaua de Centură, cu podurile cum e cel de la Prelungirea Ghencea. O să spuneţi că Şoseaua de Centură e la Ministerul Transporturilor, dar există o lege în circuitul parlamentar care spune că primăriile reşedinţă de judeţ şi Bucureştiul pot cere să ia administrarea şoselelor de centură, deci e ceva ce poate să facă.

Mai avem două probleme: transportul public şi strategia de parcare. Toată lumea spune că ar trebui să avem benzi unice pentru transportul public, dar dacă nu faci nimic cu parcarea, acest obiectiv este nerealist. Vedem foarte bine că nu ai unde să faci benzi unice. Dacă schimbi şi şinele de tramvai – şi primăria a spus corect acest lucru dar nu a făcut nimic – poţi să laşi autobuzele să circule pe liniile de tramvai pe anumite porţiuni. Poţi scoate maşinile parcate acum legal pe prima bandă a bulevardelor, găsind spaţii alternative de parcare", a explicat Nicuşor Dan.   

Video: 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel