Chirieac, concluzie după declarațiile lui Vladimir Putin, la un an de la începerea războiului în Ucraina
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Putin
Putin
Bogdan Chirieac a avut o primă reacție după discursul lui Vladimir Putin la un an de la începerea războiului din Ucraina.

Vladimir Putin a făcut mai multe referiri la SUA în discursul său. Bogdan Chirieac a spus că, prin declarațiile de astăzi, Vladimir Putin a vrut să transmită următorul mesaj: „Ținta nu este Ucraina, ținta este America. SUA reprezintă adversarul Rusiei”. VEZI AICI DECLARAȚIILE FĂCUTE DE VLADIMIR PUTIN - https://www.dcnews.ro/vladimir-putin-declaratii-la-un-an-de-la-razboiul-din-ucraina-live-text-video_906269.html

„Ținta nu este Ucraina, ținta este America. SUA reprezintă adversarul Rusiei, Ucraina este așa... un pion, din punctul de vedere al lui Vladimir Putin. Toate referințele lui au fost la SUA. O dată cu SUA, Vladimir Putin înțelege întregul Occident. Rolul de lider al lumii libere este SUA. Ținta este America. Declarațiile lui Vladimir Putin reprezintă răspunsul său la vizita de ieri a lui Joe Biden la Kiev și la ce s-a întâmplat în ultimul an. Este exact cum anticipam cu toții: continuarea războiului până când mașinăria rusă se va gripa sau nu. Este vorba de un război care se va întinde pe ani întregi”, a zis Bogdan Chirieac la România TV.

VEZI ȘI: Vizita lui Biden la Kiev. Începe oficial al Treilea Război Mondial, editorial de Bogdan Chirieac - https://www.dcnews.ro/vizita-lui-biden-la-kiev-incepe-oficial-al-treilea-razboi-mondial_906235.html

Putin, în mesajul către Adunarea Federală: Rusia dorea pacea în Ucraina, dar Occidentul avea alte idei

Rusia a dorit să rezolve conflictul din Ucraina pe cale paşnică, dar ţările occidentale au pregătit un „scenariu diferit” pe la spatele ei, a declarat marţi preşedintele rus Vladimir Putin în discursul său despre starea naţiunii, care intervine cu trei zile înaintea marcării unui an de la invazia pe care a declanşat-o împotriva Ucrainei la 24 februarie şi care intră în al doilea an, relatează Reuters şi AFP.

„Noi am făcut tot posibilul pentru a rezolva această problemă pe cale paşnică, prin negocierea unei căi paşnice de ieşire din acest conflict dificil, dar pe la spatele nostru se pregătea un scenariu foarte diferit”, a declarat Putin în faţa camerelor reunite ale Adunării Federale (Duma de Stat, camera inferioară, şi Consiliul Federaţiei, camera superioară).

Preşedintele rus şi-a început discursul anual către naţiune la Moscova, la ora locală 12:05 (09:05 GMT), la o zi după ce preşedintele american Joe Biden a făcut o vizită-surpriză la Kiev şi a condamnat atacul „brutal” al Moscovei asupra unei ţări suverane.

„Vorbesc într-un moment dificil-cheie pentru Rusia, într-o perioadă de schimbări cardinale peste tot în lume”, a declarat Putin în introducerea la alocuţiunea sa rostită în faţa elitei politice a ţării şi a unor militari care au luptat în Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel