Urmărește emisiunea live
Chirieac: Am senzația că Guvernul României este gata să renunțe la PNRR, la 15 miliarde de euro, numai să nu se atingă de pensiile speciale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat subiectul reformei pensiilor speciale, precum și condiționarea banilor din PNRR de acest aspect.

Analistul politic a fost întrebat cine a introdus în PNRR faptul că pensiile militare intră în categoria pensiilor speciale și cum se poate rezolva problema, ținând cont că CE condiționează banii din PNRR de reforma pensiilor speciale.

“Domnul Cristian Ghinea a introdus în PNRR, care apoi a fost votat în Parlamentul României. Chestiunea aceasta cu pensiile speciale, pensii de serviciu, de toate felurile, trebuia rezolvată până acum. Trebuia să se găsească exact soluția potrivită, să se întoarcă la contributivitate, iar militarilor să li se dea și o soldă viageră, din alt buget, până se găsește altă formulă pentru ei, dar tot pe contributivitate. Dacă mă întrebi pe mine, au fost neconstituționale legile prin care s-au creat pensiile speciale.“, a spus Bogdan Chirieac.

“Însă, senzația pe care o am este că Guvernul României este gata să renunțe la PNRR, la 15 miliarde de euro, numai să nu se atingă de pensiile speciale. Să judece electoratul, dacă acesta este un Guvern responsabil și dacă statul român poate, cât de cât, să mai administreze această țară.“, a declarat analistul politic Bogdan Chirieac, într-o intervenție telefonică la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel