Data publicării:

Chirica, împroșcat cu iaurt. Chirieac a sesizat dubla măsură față de ce pățesc protestatarii de la București

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a arătat dubla măsură după ce un protestatar a aruncat cu iaurt în primarul Iașiului, Mihai Chirica
Analistul politic Bogdan Chirieac a arătat dubla măsură după ce un protestatar a aruncat cu iaurt în primarul Iașiului, Mihai Chirica
Analistul politic Bogdan Chirieac a arătat dubla măsură după ce un protestatar a aruncat cu iaurt în primarul Iașiului, Mihai Chirica.

Bogdan Chirieac a fost întrebat de ce crede că bărbatul a reacționat în acest mod. Protestatarului i s-a făcut dosar penal.

Starea lui psihică l-a determinat să reacționeze altfel. Altminteri, poate că mai sunt și alții care nu sunt de acord cu primarul Chirica, dar nu dau în el cu iaurt, vopsea sau roșii. Ceea ce mă îngrijorează este informația cu ”dosarul penal. La protestatarii din București, care au o țintă și au săvârșit fapte grele, acolo niciodată nu s-a făcut niciun dosar penal. Prin urmare, acestui individ de ce să i se facă dosar penal? Ori se face la toți dosar penal pentru ultraj, ori nu se face la niciunul! a spus Chirieac.

În rest, acest om este mai agitat, nu cred că este deocamdată vreun pericol. Sigur că societatea românească este mult mai violentă decât acum câțiva ani. Violența de pe rețelele de socializare a coborât în stradă, dar nu de acum. Să ne gândim ce s-a întâmplat în 2017, când era ciuma roșie la putere, după ce a câștigat alegerile cu cel mai mare scor din Uniunea Europeană, în decembrie 2016. Apoi, au urmat manifestații, să ne uitam la ce violențe s-au întâmplat de 10 august. Însă acum nu este cazul. Am văzut și manifestațiile făcute de onorabilele noastre sindicate. Au anunțat mari demonstrații, dar au fost câțiva zeci de inși, maximum 100. Atâția sunt acum. Nu știu ce va fi la vară, dar mă îndoiesc că vor fi mai mulți”, a mai zis analistul politic la România TV.

VEZI ȘI Mihai Chirica, atacat cu iaurt în timpul ceremoniei (VIDEO)

Aproximativ o mie de persoane au ignorat decizia autorităţilor cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus şi au venit în Piaţa Unirii, duminică, să celebreze 162 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor, în timpul manifestărilor primarul Mihai Chirica fiind stropit cu iaurt.

Cel care a aruncat cu iaurt este un bărbat în vârstă, care a spus că este nemulţumit că are pensia mică. După incident, bărbatul a fost îndepărtat de jandarmi, iar primarul a intrat pentru câteva minute în Hotelul Traian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel