Data publicării:

Chiria unei garsoniere din centrul Clujului. Confortul te ”usucă” la buzunar, proprietarul spune că este de lux

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Chirie uriașă pentru o garsonieră din centrul Clujului. Ce primești la banii ceruți de proprietar.

Citește și: Chirie în străinătate sau proprietate în România? Economist: Cu banii aceia nu te mai întâlnești niciodată!

Piața imobiliară pare că a luat-o tot mai razna în capitala Transilvaniei, unde prețul locuințelor, de vânzare sau de închiriere, crește exponențială. Un astfel de exemplu este al unei garsoniere din centrul orașului, unde chiria ajunge la 1.200 de euro pe lună, mai mult decât o rată decentă la un apartament cu două camere tot din zona centrală.

Potrivit anunțului de pe platforma de imobiliare, cel care va închiria respectiva garsonieră are inclus în cost atât locul de parcare, important pentru cei care au mașină, știut fiind faptul că este o adevărată luptă pentru un parcare,dar și servicii de curățenie, astfel că va scăpa și de această grijă, la final simțindu-se aproape ca la hotel.

”Studio de lux de închiriat în centru, Cluj-Napoca! Vă propunem spre închiriere un studio de lux în centrul orașului. Acesta este situat la parterul unui imobil finalizat în anul 2023, dispune de o suprafață utilă de 32 mp și este compartimentat astfel: 1 dormitor; 1 bucătărie; 1 baie; 1 dressing.

Finisajele de lux sunt evidențiate astfel: pardoseală din parchet laminat; gresie și faianță în baie; feronerie termoizolantă din PVC; uși interioare din lemn; ușă din lemn la intrare.

Confortul termic este asigurat prin încălzire în pardoseală. În preț este inclus un loc de parcare subteran, dar și cheltuielile lunare. În plus, săptămânal apartamentul se igienizează și se curăță, fără costuri suplimentare. Se închiriază mobilat și utilat cu electrocasnice de ultimă generație, totul fiind nou”, se arată în anunțul de pe platforma de imobiliare unde sunt expuse mai multe poze ale garsonierei de lux.

Chirie într-un ”cartier-dormitor” sau proprietate în afara orașului

Problema imobiliară este amplă și mulți dintre cei care locuiesc și lucrează în Cluj-Napoca caută cea mai bună variantă pentru a trăi, dacă nu în lux, măcar în confort.

Așa este și cazul unei familii care după o vreme de stat într-unul dintre cele mai verzi cartiere, aproape la diverse facilități, precum magazine sau parcuri, dar și cu acces facil cu autobuzul spre centrul orașului, dar pe care în mod eronat îl numesc ”cartier-dormitor”, a decis să se mute în locuința lor și au lansat un ”apel” pe o rețea de socializare, întrebând care variantă le este mai bună.

Internauții nu au ezitat să îi ”taxeze” pentru numirea eronată a cartierului într-un de tip ”dormitor”, așa cum sunt de exemplu cele de la periferia vestică sau Florești, comuna cea mai mare din țară, în timp ce alții le-au recomandat să își cumpere casă pe pământ în zona de est a orașului sau chiar la Oradea.

Ce este cert este faptul cî indiferent de veniturile pe care clasa de mijloc le are, preșul locuințelor, fie că vorbim de chirii sau de achiziționare, ”usucă” destul de mult bugetul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel