Chinezii de la Tik Tok au primit un ultimatum de la administrația Biden: Ori vând aplicația, ori se vor confrunta cu interdicția americană
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Administrația Biden a amenințat că va interzice TikTok din Statele Unite, cu excepția cazului în care proprietarii chinezi ai aplicației sunt de acord să-și cedeze partea lor din platforma de socializare.

Până acum, nu a existat nicio dovadă că Guvernul chinez a accesat efectiv datele utilizatorilor TikTok și niciun guvern nu a promulgat o interdicție mai largă care vizează TikTok pe dispozitivele personale.

Aparentul ultimatum al unui grup multiagenție american cunoscut sub numele de Comitetul pentru Investiții Străine din Statele Unite (CFIUS) marchează un posibil punct de cotitură în negocierile de lungă durată dintre oficialii federali, preocupați de legăturile TikTok cu China, și compania de social media, extrem de populară, cu peste 100 de milioane de utilizatori din SUA.

Cererea recentă de cesionare a fost raportată pentru prima dată miercuri, de Wall Street Journal; TikTok a confirmat ulterior pentru CNN că CFIUS a contactat compania. 

”Dacă protejarea securității naționale este obiectivul, renunțarea la aplicație nu rezolvă problema”, a declarat purtătorul de cuvânt al TikTok, Maureen Shanahan, într-un comunicat. ”O schimbare a proprietății nu ar impune noi restricții asupra fluxurilor de date sau accesului. Cea mai bună modalitate de a aborda preocupările legate de securitatea națională este protecția transparentă a datelor și sistemelor utilizatorilor din SUA, cu monitorizare, verificare și verificare solidă de la terți, pe care deja le implementăm.”

Temerea SUA

Oficialii americani și-au exprimat temeri că Guvernul chinez ar putea folosi legile sale de securitate națională pentru a face presiuni pe TikTok, să predea informațiile personale ale utilizatorilor TikTok din SUA, ceea ce ar putea apoi să beneficieze de activitățile de informații chineze sau de campanii de influență.

Citește și: Tot mai multe țări sunt îngrijorare de influența Chinei prin TikTok. Cine deține de fapt aplicația

La sfârșitul anului trecut, președintele Joe Biden a semnat, legislația care bloca TikTok de pe dispozitivele guvernamentale americane. De atunci, Uniunea Europeană și Canada au urmat și ele exemplul, reflectând suspiciunea crescândă în rândul guvernelor occidentale față de TikTok.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel