Urmărește emisiunea live
China va permite cuplurilor să aibă până la trei copii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
China a anunțat că va schimba legea care permitea părinților să conceapă maxim doi copii.

Potrivit BBC, China a anunțat că va permite cuplurilor să aibă până la trei copii, marcând astfel finalul politicii stricte privind natalitatea. Decizia a fost comunicată în timpul unei ședințe a Partidului Comunist Chinez, conform agenției de stat Xinhua. Legea a fost modificată după ce recensământul făcut o dată la 10 ani în China a arătat că populația țării a crescut în cel mai lent ritm din ultimele decenii.

Rata anuală de creștere a populației a fost de 0,53%

Rata anuală de creștere din ultimii 10 ani a fost de 0,53%, o scădere de la 0,57% între 2000 și 2010. Astfel, populația Chinei a ajuns la 1,41 miliarde locuitori. Rezultatele pun presiune pe Beijing pentru a îmbunătăți măsurile de stimulare a cuplurilor să aibă mai mulți copii și să evite un eventual declin al populației.

Informațiile au fost anunțate la jumătatea lunii mai, după un recensământ care are loc o dată la zece ani. Rezultatele ar fi fost în mod normal publicate în aprilie. Recensământul a fost făcut la finalul anului 2020 și în jur de șapte milioane voluntari au mers din ușă în ușă pentru a colecta informații de la familiile din China. Ținând cont de numărul de persoane chestionate, recensământul este cea mai importantă resursă când vine vorba despre profilarea chinezilor, o unealtă puternică pentru planificarea din viitor.

În 2020 s-au născut cu 6 milioane copii mai puțin în China față de 2016

Șeful Institutului național de statistică chinez, Ning Jizhe, a dezvăluit că în 2020 s-au născut doar 12 milioane copii, o scădere importantă de la cele 18 milioane nașteri raportate în 2016. Chiar și așa, acesta a spus că în fiecare an încă se naște un număr considerabil de copii.

Rata natalității scăzute ar putea fi asociată cu dezvoltările sociale și economice pe care le-a înregistrat până acum China. În timp ce o țară se dezvoltă, rata natalității tinde să scadă datorită educației și altor priorități ale persoanelor cum ar fi carierele de succes.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel