Urmărește emisiunea live
China spune că protestele violente din SUA sunt KARMA
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Mass-media de stat chineză a profitat de haosul din capitala SUA și a început să vorbească despre ipocrizia americană.

Mass-media de stat chineză a profitat de haosul din capitala SUA și a început să vorbească despre ipocrizia americană, definind incidentele drept „karma” și „o răsplată” pentru susținerea pe care Washingtonul a oferit-o mișcărilor de protest globale, relatează Bloomberg.

SUA „gustă karma propriilor standarde duble”

SUA „gustă karma propriilor standarde duble” după ce o gloată pro-Trump a asaltat Capitolul, spune ziarul Global Times, susținut de Partidul Comunist, citând comentariile utilizatorilor de internet chinezi, potrivit Mediafax. SUA își gustă propriile medicamente după ce a incitat la haos în întreaga lume sub pretextul libertății și democrației, a scris ziarul, citând utilizatori online.

Un cont oficial al Comisiei centrale pentru afaceri politice și juridice, principalul organ de aplicare a legii din China, a acoperit îndeaproape evoluțiile, iar articolele care foloseau hashtaguri legate de incident au obținut peste 100 de milioane de vizualizări pe platforma de socializare Weibo.

Majoritatea celorlalte mass-media chineze au avut grijă să relateze fapte, repostând videoclipuri și fotografii, mai degrabă decât să adauge nuanțe sau comentarii suplimentare. Un raport al China Central Television a atras atenția asupra faptului că puțini protestatari purtau măști în ciuda pandemiei de coronavirus.

Comparație cu protestele din Hong Kong

În timp ce mass-media de stat și-a gestiionat cu atenție informațiile, unii utilizatori de pe rețelele sociale chineze au făcut rapid comparații între manifestațiile din SUA și protestele pro-democrație din 2019 din Hong Kong, în timpul cărora manifestanții au luat cu asalt Consiliul legislativ al orașului.

Un cont Weibo aparținând unui departament din cadrul ministerului de externe al Chinei a întrebat dacă „reperul a căzut”, subliniind o remarcă din iunie 2019 a președintelui Camerei, Nancy Pelosi, care a apreciat demonstrațiile din Hong Kong drept „o priveliște de admirat”. Postarea a inclus hashtagul „Pelosi experimentează ea însăși frumoasa priveliște”.

Global Times a preluat, de asemenea, comparația, realizând un montaj din scenele din protestele din Hong Kong și cele de pe Capitol Hill.

"O palmă pentru SUA"

"Garda Națională acționează pentru a face față revoltelor, ceea ce reprezintă, de asemenea, o palmă pentru SUA și remarcile sale anterioare cu privire la incidente similare în alte țări și în Hong Kong”, a scris ziarul.

China a criticat mult timp SUA pentru că a intervenit în afacerile sale interne și pentru că acționează cu standarde duble. Mass-media de stat a folosit în ultimele luni răspunsul forțelor de ordine americane la tulburările interne pentru a justifica acțiunile Beijingului împotriva demonstrațiilor anti-guvernamentale din Hong Kong.

„Aceasta este probabil performanța finală a lui Trump în lume”, a scris bloggerul Buyidao într-un articol distribuit de ziar. „Din fericire, chinezii pot urmări relaxați această dramă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel