China respinge cererile a două nave militare americane de a acosta în Hong Kong, în contextul tensiunilor în creştere
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
China a respins cererile a două nave ale Forţelor navale americane de a vizita Hong Kong-ul în următoarele săptămâni, au anunţat marţi oficiali ai SUA, în contextul în care criza politică din fosta colonie britanică se adânceşte, relatează Reuters.

Oficialii americani au declarat, sub protecţia anonimatului, că nava logistică Green Bay a cerut să viziteze teritoriul în această lună, în timp ce crucişătorul cu rachete teleghidate Lake Erie a cerut să acosteze în Hong Kong în septembrie.

Unul dintre oficiali a precizat că nu a fost avansat vreun motiv pentru aceste refuzuri, dar o astfel de decizie nu este fără precedent. În septembrie 2018, China a respins o cerere similară venită din partea navei de asalt Wasp. În acelaşi timp, nava de comandă amfibie Blue Ridge a efectuat o vizită în Hong Kong în aprilie.

Decizia Chinei intervine în contextul în care poliţia şi demonstranţii pro-democraţie din Hong Kong au avut ciocniri marţi pe aeroportul internaţional, după ce zborurile au fost afectate pentru a doua zi consecutivă.

La Washington, preşedintele Donald Trump a declarat că guvernul chinez mută trupe la frontiera cu Hong Kong şi a făcut un apel la calm.

Trump a spus că situaţia din Hong Kong este complicată, dar şi-a exprimat speranţa că se va termina bine pentru toată lumea, inclusiv China, şi "pentru libertate", fără ca nimeni să fie rănit sau ucis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel