Urmărește emisiunea live
China respinge acuzaţiile SUA: Washingtonul este "campion mondial al atacurilor cibernetice"
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Administraţia Chinei a respins vehement, marţi, acuzaţiile Statelor Unite, Uniunii Europene şi NATO privind implicarea în acţiuni informatice negative, numind Washingtonul drept "campion mondial al atacurilor cibernetice".

"Acuzaţiile de acest fel sunt total nefondate şi iresponsabile. Sunt calomnii grosolane", a reacţionat Administraţia de la Beijing prin intermediul Ambasadei chineze din Noua Zeelandă, informează publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Administraţia SUA este campion mondial al atacurilor cibernetice", a acuzat, la rândul, său, Ambasada Chinei din Australia.

Administraţia Joseph Biden a acuzat, luni, China de colaborare cu grupuri infracţionale care comit atacuri cibernetice masive, atribuind Beijingului inclusiv un incident care a vizat compania Microsoft şi în urma căruia au fost afectate zeci de mii de organizaţii, informează Financial Times.

Washingtonul a emis o alertă adresată instituţiilor şi companiilor referitoare la o serie de atacuri care implică fraude şi acte de extorsiune. Conform Statelor Unite, indivizi afiliaţi agenţiilor guvernamentale chineze au lansat atacuri cibernetice asupra companiilor private şi au cerut plăţi ilegale de milioane de dolari. Acuzaţiile Administraţiei Joseph Biden sunt susţinute de Uniunea Europeană, de Alianţa Nord-Atlantică, de Marea Britanie, Australia, Canada, Noua Zeelandă şi Japonia, potrivit Mediafax.

Vezi și: China a prezentat trenul care levitează și poate atinge 600 km/oră

Consiliul European a transmis că statele din cadrul Uniunii Europene susţin constatarea Washingtonului că agenţii guvernamentale chineze sunt responsabile de atacul cibernetic care a vizat compania Microsoft. "Acest comportament iresponsabil şi negativ a generat riscuri de securitate şi pierderi economice semnificative pentru instituţiile noastre guvernamentale şi pentru companii, evidenţiind efecte semnificative şi sistemice pentru securitate, economie şi societate", a anunţat Consiliul European.

"Ministerul Securităţii de Stat din China colaborează cu hackeri pentru a efectua operaţiuni cibernetice la nivel mondial, inclusiv pentru profituri personale", a acuzat un oficial de rang înalt de la Washington.

"Guvernul Chinei trebuie să înceteze aceste acte sistemaice de sabotaj cibernetic şi se poate aştepta să fie tras la răspundere dacă nu se va conforma", a declarat, la rândul său, Dominic Raab, ministrul britanic de Externe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel