China nu va vinde bilete publicului la Jocurile Olimpice de iarnă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Biletele pentru viitoarele Jocuri Olimpice şi Paralimpice de iarnă de la Beijing nu vor fi vândute publicului larg din cauza pandemiei.

Biletele pentru viitoarele Jocuri Olimpice şi Paralimpice de iarnă de la Beijing nu vor fi vândute publicului larg din cauza pandemiei de COVID-19, ci vor fi distribuite de autorităţi, a anunţat, luni, Comitetul de organizare a competiției.

„În ceea ce priveşte situaţia sumbră şi complexă a prevenirii şi controlului epidemiei, pentru a proteja sănătatea şi siguranţa personalului şi a spectatorilor olimpici, am decis să schimbăm planul iniţial de vânzare a biletelor publice”, a declarat comitetul.

Spectatorii vor fi invitaţi la faţa locului pe tot parcursul întrecerilor şi li se va cere să „respecte strict cerinţele de prevenire şi control pe durata Jocurilor Olimpice".

Într-o declaraţie de luni, Comitetul Olimpic Internaţional a declarat că cei prezenţi vor fi rezidenţi ai Chinei continentale care au „contramăsurile necesare pentru COVID-19”, raportează CNN.

Anunţul vine după ce Beijingul a raportat primul său caz de Omicron pe 15 ianuarie. Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing vor începe pe 4 februarie.

Cu o lună înainte de începerea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, organizatorii au început o operaţiune de tip „buclă închisă" pentru a preveni un focar de COVID-19 în rândul participanţilor. Bucla restrânge acţiunea personalului legat de Jocuri la anumite zone din interiorul şi din jurul locurilor de desfăşurare a Jocurilor Olimpice, pentru a evita orice contact şi risc de transmitere cu populaţia locală, notează Mediafax.

Coronavirus în România

În total, până luni, 17 ianuarie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.911.546 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 20.619 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.776.122 de pacienți au fost declarați vindecați.

Până luni, 59.257 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În ultiomele 24 de ore au fost raportate de către INSP 17 decese (9 bărbați și 8 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Bihor, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Maramureș, Mehedinți, Prahova, Satu Mare, Timiș, Vaslui.

Dintre cele 17 decese, 2 au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 7 la categoria de vârstă 60-69 ani, 6 la categoria de vârstă 70-79 ani și 2 la categoria de vârstă peste 80 ani.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. Din totalul de 17 pacienți decedați, 11 au fost nevaccinați și 6 vaccinați. Pacienții vaccinați aveau vârsta cuprinsă între grupele de vârstă 50-59 ani și peste 80 de ani și prezentau comorbidități. Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referință.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 4.027, cu 380 mai mult decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 485 de persoane, cu 11 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 485 de pacienți internați la ATI, 52 au certificat care atestă vaccinarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel