Data publicării:

China monitorizează atent mișcările SUA în marile crize. Ben Hodges: Să acționăm ferm ca nu cumva China să facă o greșeală teribilă

Autor: Darius Muresan | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Generalul-locotenent american (r.) Ben Hodges, fost comandant al trupelor terestre americane staţionate în Europa, a analizat pentru DefenseRomania criza din Israel generată de atacul barbar al Hamas în teritoriile israeliene pe 7 octombrie.

Întrebat dacă Statele Unite pot sprijini Israelul și Ucraina în același timp, generalul american a răspuns imediat: „Absolut”.

Totodată, Ben Hodges consideră că modul în care SUA gestionează criza din Orientul Mijlociu, dar și războiul neprovocat generat de Rusia împotriva Ucrainei, sunt atent monitorizate de China.

În opinia sa „lumea liberă” trebuie să demonstreze că are capacitatea de a gestiona aceste crize și, astfel, să descurajeze orice intenție a Chinei de a deschide un front, toți ochii fiind bineînțeles pe Taiwan.

Amintim că Ben Hodges se numără printre cei care cred că o confruntare între SUA și China va fi inevitabilă. În 2022 generalul american preconiza că un astfel de scenariu sumbru ar putea avea loc peste 5 ani atrăgând atenția că Beijingul se înarmează azi cu aceeași viteză cu care o făceau SUA în perioada celui de-al Doilea Război Mondial. 

„Asta este ceea ce chinezii vor să vadă (n.r. - dacă SUA pot ajuta Israelul și Ucraina în același timp). O pot face Statele Unite și aliații lor, nu SUA singure. Acesta este Occidentul, inclusiv România, Polonia, Germania, Franța, Marea Britanie, toți aliații. Ceea ce numim lumea liberă. 

Avem voința politică, capacitatea și profunzimea de a ajuta Ucraina să învingă Rusia, de a pune presiune asupra Israelului pentru a aduce un rezultat pașnic în Gaza, de a descuraja Iranul și totuși de a avea capacitatea de a spune Chinei: Acum nu este momentul pentru voi. Să nu cumva să faceți o greșeală teribilă. Deci, asta este în joc aici. Și cred că președintele (n.r. președintele american Joe Biden) lucrează din greu cu toți omologii săi din țările aliate pentru a fi organizați și pentru a avea presiune diplomatică, presiune economică și presiune militară pentru a preveni escaladarea, dar și pentru a ne asigura că nimeni altcineva nu vede slăbiciune”, a conchis generalul american Ben Hodges.

Urmăriți interviul integral pe care Ben Hodges l-a acordat DefenseRomania, în care generalul american a vorbit nu doar despre războiul de agresiune împotriva Ucrainei, dar și despre situația din Orientul Mijlociu

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel