Data publicării:
China sprijină suveranitatea Ucrainei. Putin i-ar fi transmis lui Xi Jinping că acceptă negocieri cu Ucraina / update
Preşedintele Chinei i-a cerut lui Vladimir Putin o soluţie negociată la războiul din Ucraina.
Preşedintele Chinei, Xi Jinping, i-a cerut, vineri, 25 februarie, omologului său din Rusia, Vladimir Putin, într-o conversaţie telefonică, o soluţie negociată la războiul din Ucraina.
„Xi Jinping i-a transmis lui Vladimir Putin că susţine Rusia în soluţionarea acestui conflict prin intermediul negocierilor cu Ucraina. Xi Jinping a făcut referire la confruntările militare din estul Ucrainei, care generează preocupări pentru comunitatea internaţională", anunţă Preşedinţia Chinei, conform postului CCTV şi cotidianului Le Monde.
„Poziţia fundamentală a Chinei este în favoarea respectării suveranităţii şi integrităţii teritoriale a tuturor ţărilor. În acelaşi timp, Beijingul susţine şi preocupările rezonabile în materie de securitate ale Rusiei", a subliniat Xi Jinping, potrivit Preşedinţiei Chinei.
UPDATE: Vladimir Putin i-ar fi transmis lui Xi Jinping că acceptă negocieri cu Ucraina.
Preşedintele Rusiei i-ar fi transmis omologului său din China că este dispus să iniţieze negocieri cu Ucraina, anunţă Kremlinul şi Ministerul chinez de Externe.
EXCLUSIV DCNews - Dîncu: Oricât ar vrea Putin să arate că Rusia este o mare putere, are nevoie de un partener
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a spus, vineri, că sunt două puteri pe care analiștii le iau în seamă acum.
„Va trebui să învățăm să trăim cu conflicte în viitor. Rusia, deși încearcă să se proiecteze ca o mare putere, în momentul în care nu ai economie puternică, nu ești o mare putere. Sunt două puteri pe care analiștii le iau în seamă acum: Statele Unite și, evident, NATO, cu tot ceea ce există în această zonă. Punem aici și Uniunea Europeană, în sensul că vedem o apropiere tot mai mare între NATO și UE. Mai e China, care e un rising star în ultimele decenii. Oricât ar vrea Putin să arate că Rusia este o mare putere, are nevoie de un partener”, a spus, vineri după-amiază, la DefenseRomânia și DCNews, ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu.
„Europa, în istoria chiar recentă, a vrut Rusia parteneră, nu pe Putin, ci Rusia cu resursele și oamenii ei. Au încercat europenii. Chiar și în această perioadă, s-au văzut, la început, ezitări în a sancționa Rusia, când se credea că nu va ajunge să invadeze Ucraina”, a explicat ministrul.
„Cred că este mai puțin probabil să avem un război rece, pentru că nu mai este jumătatea lumii cu jumătatea lumii. Este vorba doar despre o țară, chiar dacă e o țară mare. (...) Izolând o țară, nu cred că poate să reziste politic un lider”, a mai spus Vasile Dîncu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News