Urmărește emisiunea live
China continuă șicanele în Taiwan. Avioanele militare ale Beijingului au pus din nou în alertă sistemele de apărare antiaeriană
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Taiwan a trimis avioane, a transmis avertismente radio și a dislocat rachete de apărare aeriană pentru a urmări avioanele Forțelor Aeriene ale Armatei de Eliberare Populară din China.

Două avioane militare chineze au fost urmărite în zona de identificare a apărării aeriene (ADIZ) din Taiwan duminică (10 iulie), marcând a patra zi de intruziuni în această lună.

Un avion de recunoaștere Shaanxi Y-8 al Armatei de Eliberare a Poporului (PLAAF) și un avion de război antisubmarin Shaanxi Y-8 au zburat în colțul de sud-vest al ADIZ din Taiwan, potrivit Ministerului Apărării Naționale (MND). Ca răspuns, Taiwan a trimis avioane, a emis avertismente radio și a desfășurat sisteme de rachete de apărare aeriană pentru a monitoriza avioanele PLAAF.

ADIZ este o zonă care se extinde dincolo de spațiul aerian al unei țări în care controlorii de trafic aerian cer aeronavelor care sosesc să se identifice. Până acum în această lună, China a trimis 17 avioane militare în zona de identificare a Taiwanului, inclusiv 10 avioane de luptă și șapte avioane de observare.

Din septembrie 2020, China și-a sporit utilizarea tacticilor din zona gri trimițând în mod obișnuit avioane în ADIZ din Taiwan, majoritatea evenimentelor având loc în colțul de sud-vest, conform Taiwan News.

Șefii MI5 și FBI, avertisment comun cu privire la acțiunile Chinei pe glob: Ostilitate chiar acum pe pământul Marii Britanii / Sunt hotărâți să fure tehnologia, orice ar fi ea

Șefii serviciilor de informații interne ale Regatului Unit și ale Statelor Unite au tras un semnal de alarmă cu privire la spionajul economic chinez într-un discurs comun, rar, care a avut loc la Londra.

Ken McCallum, directorul MI5 al Regatului Unit, a declarat miercuri că „presiunea ascunsă a guvernului chinez pe tot globul” reprezintă „cea mai importantă provocare cu care ne confruntăm”, în timp ce Chris Wray, directorul Biroului Federal de Investigații ( FBI), a avertizat firmele occidentale că Beijingul este hotărât să fure tehnologia pentru un câștig competitiv.

China a respins imediat acuzațiile ca fiind „nefondate”, etichetându-le drept o încercare de a „defăima” sistemul său politic.

Discursul lui McCallum și Wray a fost prima lor apariție comună și a avut loc în Thames House din Londra, iar la conferință au fost prezenți oficiali și directori de companii.

MI5 și-a intensificat operațiunile în China

Amenințarea chineză „ar putea părea abstractă. Dar este reală și presantă”, a spus McCallum. „Trebuie să vorbim despre asta. Trebuie să acționăm.”

El a spus că MI5 și-a extins brusc operațiunile concentrate pe China.

„Astăzi derulăm de șapte ori mai multe investigații decât în ​​2018”, a spus el. „Plănuim să creștem din nou la fel de mult, menținând totodată un efort semnificativ împotriva amenințărilor ascunse ale Rusiei și Iranului.”

McCallum a spus că informațiile chineze adoptă o abordare lentă și răbdătoare pentru a dezvolta surse și a obține acces la informații, iar puțini dintre cei vizați au recunoscut asta.

„Activitatea ostilă are loc chiar acum pe pământul Marii Britanii”, a spus el (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel