China-CEEC, investiție de trei miliarde de euro în europa centrală și de est
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
China va acorda finanțare în valoare de peste trei miliarde de dolari pentru proiecte de dezvoltare și investiții în Europa Centrală și de Est (CEE), a anunțat, luni, premierul Li Keqiang, transmite Reuters.

Sub auspiciile asociației interbancare China-CEEC care va fi inaugurată astăzi, China Development Bank va furniza echivalentul a două miliarde de euro (2,39 miliarde de dolari) pentru o facilitate de dezvoltare financiară. A doua etapă a fondului de investiții China-Central and Eastern Europe Investment Cooperation Fund va fi lansată cu o capitalizare de un miliard de dolari, majoritatea fondurilor fiind direcționate către statele din Europa Centrală și de Est, a declarat Li Keqiang, la al șaselea summit al șefilor de guvern din statele Europei Centrale și de Est și China, care se desfășoară luni la Budapesta.

Vineri, Guvernul ungar a decis să se alăture China-Central and Eastern Europe Investment Cooperation Fund, un fond de private equity organizat de Banca de Export-Import din China.

Ungaria va contribui cu 50 de milioane de euro la fondul China-CEE, iar prin decizie sunt alocate 11,5 miliarde forinți de la rezerva de stabilitate din bugetul pe acest an pentru injecția de capital și mandatează Ministerele Economiei, Afacerilor Externe și Comerțului să acopere orice costuri suplimentare de aderare.

Potrivit informațiilor publicate pe pagina sa de Internet, fondul China-CEE și-a propus să devină "un fond de private equity remarcabil în Europa Centrală și de Est și să contribuie la dezvoltarea sustenabilă a economiile din regiune", relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel