China ar putea livra arme Rusiei. Bogdan Chirieac: S-ar putea într-un final ca Rusia să nu fie învinsă în Ucraina
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
China ar putea livra arme Rusiei. Bogdan Chirieac: S-ar putea într-un final ca Rusia să nu fie învinsă în Ucraina / Foto: Pixabay
China ar putea livra arme Rusiei. Bogdan Chirieac: S-ar putea într-un final ca Rusia să nu fie învinsă în Ucraina / Foto: Pixabay
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre posibilitatea conform căreia China să livreze arme Rusiei pentru războiul din Ucraina.

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat la România Tv dacă s-ar putea ca într-adevăr China să livreze arme Rusiei pentru războiul din Ucraina, un avertisment lansat acum o săptămână de către secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken, care sugerat că Beijingul i-ar putea oferi lui Vladimir Putin "sprijin letal".

"Se va implica atâta vreme cât are interese acolo și cât poate câștiga ceva economic sau politic. Dacă va hotărî China să ofere ajutorul militar Rusiei, pe care Occidentul, noi, lumea liberă, îl oferim Ucrainei, avem asigurat un război foarte îndelungat, de ani de zile și s-ar putea într-un final ca Rusia să nu fie învinsă în Ucraina, dacă se implică China. Asta nu înseamnă că în acest moment nu se poate negocia cu China, în special Statele Unite pot negocia și pot convinge China să nu facă asta", a declarat Bogdan Chirieac.

Bogdan Chirieac: Problema numărul unu, crimele de război ale Rusiei

Totodată, Bogdan Chirieac a fost întrebat și despre faptul că Germania, Franţa şi Marea Britanie vor să propună Ucrainei un pact de securitate pentru a încuraja începerea negocierilor de pace cu Rusia.

"În privința angajamentului de securitate, știți ce este cu adevărat important? Că marile națiuni europene își dau seama cum că un război pe termen lung este în defavoarea tuturor, despre asta este vorba. Adică îi oferă garanții de securitate ca și cum ar fi ONU pentru ca Zelenski să negocieze cu Federația Rusă, acum, că o fi vorba despre teritorii contra pace, ceea ce este total respins acum de Zelenski și de poporul ucrainean, asta rămâne să vedem ce se va hotărî la masa verde dacă se ajunge la masa verde. Nu uitați însă problema numărul unu care este acum: crimele de război ale Rusiei și faptul că ce facem noi acum? Facem o înțelegere de pace cu Germania nazistă? În 1945 am negociat cu Hitler? Este o întrebare peste care greu, greu se va putea trece și greu se va găsi un răspuns", a declarat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel