Chimenul, condimentul ieftin care te ajută să slăbești. Cum îl prepari
Chimenul, folosit sub formă de semințe întregi sau măcinate, te ajută să slăbești mai rapid decât orice alt condiment.
Utilizat întotdeauna în cantitate mică la condimentarea alimentelor, chimenul nu influențează cu nimic aportul caloric al preparatelor culinare. În schimb, concentrația lor în uleiuri esențiale le conferă calități demne de interes, potrivit volumului „100 de alimente pentru o viață sănătoasă”.
Reglează digestia
Semințele de chimen au un impact foarte bun asupra digestiei. Având efect antispastic, chimenul limitează balonarea și facilitează digerarea mâncărurilor puțin mai grele.
Efectul lor bacteriostatic permite prevenirea infecțiilor intestinale și echilibrarea florei intestinale.
Cum prepari chimenul
În rețete culinare, chimenul se adaugă în gulaș, curry, cușcuș. Nu ezitați să adăugați un vârf de linguriță de chimen în varză, ghiveci de legume, supă de linte, ciorbă sau iahnie de fasole. Astfel, aceste preparate sunt mai ușor de digerat. Salata de sfeclă roșie este excelentă cu hrean, chimen și pătrunjel. Este excelentă în cura de slăbire.
Ceai de chimen
Iată o rețetă de ceai de chimen deosebit de utilă în cura de slăbire.
Ai nevoie de: 150 ml apă, 1 linguriță semințe de chimen prăjite.
Preparare: pune apa la fier și după ce dă în clocot, adaugă chimenul. Lasă-l puțin să fiarbă, apoi îl iei de pe foc și îl lași acoperit 5 minute.
Strecoară ceaiul. Poți adăuga puțină miere și suc de lămâie.
Consumă 1-2 căni pe zi, după masa de prânz sau de seară.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News