Data actualizării:
Data publicării:

Chifteluțe de post, în sos de roșii. Cea mai gustoasă rețetă

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Chifteluțe de post, în sos de roșii, sunt numai bune pentru perioada postului. Gustoase, deloc uscate, reprezintă un preparat delicios și ușor de făcut.

Ingrediente

pentru chifteluțe

250 g năut boabe uscat
2 cepe mijlocii
1 cartof alb, mare
2-3 căței de usturoi
pătrunjel proaspăt
1 lingură de făină, la nevoie
1/2 linguriță chimen măcinat
sare și piper după gust
ulei pentru prăjit

Vezi și: Musaca de post. Rețeta preparată cel mai des, în această perioadă

pentru sosul de roșii

500 g roșii cu pulpă din conservă
1 lingură pastă de ardei kapia (opțional)
2 linguri ulei de măsline
3 căței de usturoi
1 frunză de dafin
1 linguriță cimbru uscat
fulgi de chili
sare și piper
în plus
pătrunjel proaspăt pentru servit

Cum se prepară chifteluțele

Puneți năutul la înmuiat pentru cel puțin 12 ore (de exemplu de seara până dimineața) Scurgeți bine năutul de apă, curățați și tăiați cartoful și puneți-le în blender sau robot împreună cu toate celelalte ingrediente din listă și mixați până obțineți o pastă fină și omogenă, bucate-aromate.ro. Luați puțină pastă și modelați-o în palme.

Prăjiți chifteluțele în ulei încins, întorcându-le pe ambele părți pentru a se prăji uniform. Când sunt gata, scoateți chifteluțele pe un prosop de hârtie care să absoarbă excesul de ulei. Veți obține în jur de 26-28 chifteluțe. 

Vezi și: Plăcinte cu cartofi și mujdei. Cea mai gustoasă rețetă de post

Cum se prepară sosul de roșii aromat

Zdrobiți usturoiul, apoi căliți-l 1 minut în uleiul de măsline împreună cu fulgii de chili. Adăugați pasta de ardei și amestecați să se desfacă în tigaie. Săriți peste acest pas dacă nu folosiți pasta de ardei. Turnați sucul de roșii, adăugați condimentele și lăsați sosul la foc mic, să dea câteva clocote. Adăugați chifteluțele și lăsați-le maxim 10 minute pe foc, întorcându-le pe ambele părți că să împrumute din aroma sosului de roșii.

Serviți chifteluțele cu sos de roșii cât sunt calde, presărate cu pătrunjel proaspăt tocat mărunt. 

Vezi și: Tocăniță de vinete cu mămăliguță. Rețeta de post delicioasă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel