Data actualizării:
Data publicării:

Chifteluţe de miel cu sos de mentă. Rețeta plină de savoare pentru gusturi fine

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Chifteluțele de miel cu sos de mentă pot reprezenta o gustare delicioasă chiar și pentru masa de Paște. Iată cum se prepară rețeta...

Ingrediente

675 g carne tocată de miel
125 g pemet
1 ou
1 căţel de usturoi tocat
frunze de mentă tocată, după gust
30 ml ulei de măsline
sare şi piper după gust

Pentru sos

250 ml iaurt (10% grăsime)
frunze de mentă tocate, după gust
un vârf de linguriţă de curry pudră
zeama stoarsă de la un lime
coaja roasă de la un lime

Cum se prepară

Încinge cuptorul la 180 de grade. Pregăteşte tava de copt cu hârtie de copt. Într-un castron amestecă toate ingredientele pentru chifteluţe, cu excepţia uleiului. Cu palmele unse cu ulei, formează chifteluţele şi aşază-le în tava de cop, scrie atlasculinar.ro. Daţi chifteluţele la cuptor, până când se coc bine la interior. Timpul variază în funcţie de cuptor şi de mărimea chifteluțelor.

Pregăteşte şi sosul cât timp chiftelele stau la cuptor.  Amestecă toate ingredientele într-un castron. Dă-l la frigider până când chifteluţele sunt gata.

BONUS:  Chiftele pane. Rețeta turcească

Ingrediente

350 gr carne tocată de vită (sau mixtă vita+miel)
1 ceapă medie
45 gr orez (cu bob rotund)
1/4 linguriţă chimion (cumin) măcinat
1/4 linguriţă pul biber (sau după gust)
1/2 linguriţă sare
piper negru
câteva fire de pătrunjel
2 ouă
3 linguri făină
2 linguri ulei

Cum se prepară

Ceapa se toacă mărunt. Carnea se împarte în două. Orezul se fierbe în apă cu sare, apoi se scurge. În uleiul încins se căleşte ceapa până se înmoaie bine de tot. Se adaugă jumătate din carnea tocată şi se prăjeşte la foc iute până-şi schimbă culoarea şi se evaporă tot sucul pe care-l lăsă. Se adaugă sarea, chimionul, pul biber şi piper negru măcinat.

Lângă carnea tocată rămasă se pune orezul, carnea sotată cu ceapă, pătrunjelul tocat şi un gălbenuş de ou. Se lasă să se răcorească bine de tot şi doar apoi se amestecă timp de 5 minute. Se dă amestecul de chiftele la frigider minim 30 minute, e-retete.ro. Umeziţi-vă mâinile cu apă rece. Luaţi amestec de chiftele cât un ou şi aplatizaţi-le (cam la 1 cm grosime), dându-le forma uşor ovală.

Bateţi oul şi albuşul rămas într-o farfurie largă. Puneţi făina în altă farfurie largă. Într-o tigaie largă încingeţi ulei cam de 3 mm. Daţi focul la mediu spre mic. Treceţi fiecare chiftea prin făină, scuturaţi uşor excesul şi apoi treceţi-le prin ou. Aşezaţi chiftelele în tigaie la distanţă unele de altele şi prăjiţi-le 2.5 minute pe fiecare parte (până se rumenesc plăcut). Scoateţi chiftelele pe şerveţele de hârtie să se scurgă de grăsime.

Sunt bune calde sau reci. Se servesc cu cartofi natur şi o salată proaspătă. Sunt bune şi cu murături.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel