Ingrediente
- un kg dovlecei
- 3-4 linguriţe ulei de măsline
- 2 castraveţi
- o legătură mărar
- 250 iaurt de soia
- 100 pesmet
- ulei pentru prăjit
- 100 caşcaval de post
- piper
- sare
- o legătură pătrunjel verde
- o legătură mărar
- o legătură usturoi
- 2 legături ceapă verde
- 3-4 căţei usturoi
Cum se prepară
Se spală ceapa, usturoiul şi dovleceii. Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt iar dovleceii se dau pe răzătoarea mare. Se pun în sită şi se scurg uşor prin presare. Verdeaţa se spală, se toacă mărunt şi se amestecă cu celelalte ingrediente împreună cu caşcavalul ras în prealabil şi cu pesmetul, potrivit retete.unica.ro. Dacă nu se leagă compoziţia, puneţi 1-2 linguriţe de ulei. Se condimentează cu sare şi piper.
Se modelează chifteluţele, se trec prin pesmet şi se prăjesc la foc potrivit, în uleiul încins. Separat, se prepară sosul. Se amestecă iaurtul de soia cu uleiul de măsline, cu usturoiul pisat mărunt şi cu castraveţii tocaţi fin. Se adaugă mărar şi sare.
BONUS: Chifteluțe mănăstirești de post. Rețeta simplă, dar plină de gust
Ingrediente
2 căni cu fasole boabe
1/2 franzelă
1 ceaşcă plină cu ulei pentru prăjit
2 cepe
1 căpăţână de usturoi
1 morcov
1 păstârnac
1 frunză de dafin
3 legături de mărar
1/2 linguriţă cimbru uscat
sare
piper
1 ceaşcă făină
Garnitură
200 g amestec de seminţe de quinoa şi chia
1 linguriţă ulei
sare
Cum se prepară
Se pune fasolea de seară, la umflat. A doua zi se pune la fiert, după 15-20 minute, se scurge, se clăteşte fasolea şi se pune din nou la fiert, în apă fierbinte, scrie gustos.ro. Când începe să fiarbă, se adaugă ceapa, morcovul, păstârnacul curăţate şi tăiate cuburi, frunza de dafin şi 1 linguriţă rasă cu sare.
După ce totul este fiert, se scurge fasolea foarte bine, se pasează cu furculiţa (nu trebuie să rezulte o pastă), se adaugă miezul de pâine înmuiat şi bine stors, verdeaţ tăiată mărunt, piper, cimbru, usturoiul pisat şi se omogenizează bine totul. Se formează chifteluţe, se trec prin făină, se prăjesc în ulei şi se scot pe hârtie de bucătărie.
Pentru garnitură, se pun seminţele la fiert în apă, cu puţină sare. După 15-20 minute, se strecoară seminţele şi se amestecă cu puţin ulei. Pe farfurie se face o insulă cu seminţe, alături chifteluţele şi se servesc. Drept garnitură, fiecare foloseşte ce are şi ce doreşte, cartofi, orez, paste sau se consumă fără garnitură.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- UPDATE: Dan Vîlceanu ar fi vrut să-l muște de față pe Florin Roman (VIDEO) / Scandal în Parlament. Florin Roman îl acuză pe Dan Vîlceanu că l-ar fi lovit cu genunchiul în nas
- Vacanțe în Turcia doar cu buletinul. De când se aplică măsura și ce spun românii
- Se schimbă vremea în București. Furtuni în Capitală. ANM anunță averse și descărcări electrice/ Cod Galben în jumătate din țară
- Sondaj alegeri București. Ce altceva mai arată topul ”încrederii”. Cine sunt necunoscuții și cine conduce topul neîncrederii, cu 47%
- România trebuie să evite de urgență mediocritatea, atenționează prof. Păun: Studentul o să zică ”de ce să iau o diplomă la Cluj când o pot lua de la Viena?”
- Dosare grele cu angajați din administrația locală. Cms. Neagu Claudiu: Cum spală banii caracatița economico-financiară / video
- ”Cel mai sărac județ din țară”. Gâdea: M-a durut și mă doare când se vorbește urât
- Sfinții Constantin și Elena, 21 mai 2024. Ce nu ai voie să faci. Este păcat
- Ce gest a făcut Erdoğan când s-a reîntâlnit cu Victor Ponta / video viral
- Învățământ dual în România ca-n Germania sau Elveția. Prof. Paraschiv arată mecanismul. Ce se întâmplă după ce agentul economic face solicitare de specialiști
- Cum ajung părinții să apeleze la meditații pentru copiii lor. Lider sindical: Nu profesorii sunt cei care nu-și fac datoria
- Șoferii nu vor mai avea cum să mintă după accident. UE a luat decizia și se aplică din 9 iulie
- Momente dificile pentru Balanță. Daniela Simulescu: Chiar și așa, amintiți-vă de momentele când ați reușit să o luați de la capăt