Data publicării:
Chiftele țărănești. Ies pufoase și fragede. Rețeta tradițională pe gustul românilor
Dacă nu mai știi ce să gătești, poți apela cu încredere la această rețetă. Iată cum se prepară chiftelele țătănești.
Ingrediente
- 1 kg carne
- 1 ceapă
- 3-4 căţei de usturoi
- 1 legătură de mărar
- 1 legătură de pătrunjel
- 2 felii de pâine
- 2 ouă
- sare, piper
- 2-3 linguri de făină
- ulei pentru prăjit
Cum se prepară
Trebuie să dai prin maşina de tocat toate ingredientele: carnea, ceapa, mărarul, pătrunjelul, pâinea şi usturoiul. Nu uita, însă, să le toci mărunt înainte să le dai prin maşină, potrivit codrosu.ro. Apoi, peste compoziţia obţinută se adaugă ouăle, sarea, piperul şi amesteci până când aceasta se omogenizează.
Umezeşte-ţi foarte puţin mâinile cu apă pentru a forma chifteluţele pe care le dai prin făină. În cele din urmă, acestea se scutură de excesul de făină şi se pun în tigaie la prăjit când uleiul este încins.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News