Chiftele pufoase din carne de curcan. Ți se topesc în gură
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Dacă vrei o rețetă delicioasă de chiftele, poți opta pentru cele din carne de curcan.

Ingrediente

- 800g carne tocată de curcan
- 1 ceapă tocată mărunt
- 3 căţei de usturoi presat
- sare şi piper negru măcinat se pune după gust
- 2 ouă
- 3 linguri pesmet
- opţional câteva frunze de pătrunjel tocate fin
- ulei de floarea soarelui pentru prăjit

Cum se prepară

Se frământă carnea măcinată de curcan cu ceapă tocată, usturoiul presat, ouăle întregi şi pesmetul, sare şi piper negru măcinat se pune după gust. Compoziţia pentru chiftele se pune la frigider pentru 30min, pentru ca aromele să pătrundă în carne şi amestecul să devină puţin mai ferm ca să îl putem modela

Cu palmele umezite în apă rece formăm chiftele de aceeaşi mărime şi le aşezăm pe un platou. Chiftelele din carne de curcan se prăjesc la foc mediu în baie de ulei, până când se rumenesc frumos pe fiecare parte, apoi se scot pe un prosop de hârtie, potrivit retete-culinare-cu-dana-valery.ro.

Vezi și:  Mic dejun turcesc. Rețeta mai puțin obișnuită, dar savuroasă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel