Chiftele din pâine veche și parmezan. Prepară-le pentru un mic dejun delicios
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Chiftele din pâine veche și parmezan. Prepară-le pentru un mic dejun delicios. Sursa foto: freepik.com
Chiftele din pâine veche și parmezan. Prepară-le pentru un mic dejun delicios. Sursa foto: freepik.com
Nu arunca pâinea veche! O poți folosi pentru a face chiftele delicioase cu parmezan care pot fi servite atât la micul dejun, cât și ca o gustare.

De data aceasta îți oferim o variantă a chiftelelor din pâine veche cu parmezan. Gătește-le cu lapte, adaugă ierburile și condimentele preferate. Dacă îți plac chiftelele picante, adaugă mai mult piper sau folosește orice fel de brânză în loc de parmezan. Poți adapta rețeta după propriile preferințe.

Ingrediente

pâine - 120 grame,

parmezan ras - 70 grame,

ouă - 4 bucăți,

pătrunjel - 2 linguri,

usturoi - 2 căței,

piper și sare după gust,

ulei rafinat de floarea soarelui.

 

Modul de preparare 

 

Pâinea veche se rupe în bucăți, care se înmoaie în apă rece timp de 10-15 minute. Apoi stoarce bucățile de pâine și transferă-le într-un castron.

Adaugă toate ingredientele cu excepția uleiului și amestecă bine. Ai grijă la sare deoarece parmezanul este destul de sărat.

Cartofii dulci sunt mai benefici decât cartofii obișnuiți. Cum să-i alegi și să-i depozitezi corect

Se încălzește uleiul într-o tigaie. Modelează chiftelele și prăjește-le până se rumenește, întorcându-le ușor o dată sau de două ori, aproximativ 3-4 minute.  

Pune chiftelele pe o farfurie tapetată cu șervețele pentru a absorbi excesul de ulei. Servește chiftelele calde. Poftă bună!

 

Vezi și: Chiftele moi și ușoare ca o pană. Înlocuiește ouăle cu un ingredient din cămară

 

Există o modalitate de a pregăti chifteluțe fabuloase chiar și fără ouă. Pentru asta, vei folosi un ingredient simplu, care le poate înlocui perfect.

Printre mâncărurile din bucătărie cărora nu le poți rezista se numără și chiftelele. După cum bine știi, în preparat se folosesc întotdeauna ouă. Cu toate acestea, ouăle nu sunt un element indispensabil pentru succesul preparatului. Există mai multe metode de înlocuire a acestora, iar rezultatul final va fi la fel de apetisant și îmbietor.

Ouăle aduc beneficii concrete organismului. Sunt bogate în vitamine și minerale și oferă un aport consistent de proteine, utile pentru sănătatea musculară. Dar beneficiile nu se limitează doar la bunăstarea fizică.

Pui la cuptor, umplut cu fructe uscate, o mâncare populară din bucătăria poloneză

Suntem siguri că ai folosit ouă în zeci de rețete. Motivul pentru care sunt folosite atât de des este simplu: ouăle sunt un lipici natural care leagă compoziția pentru chiftele, împiedicând-o să se desfacă în timpul gătirii.

În ciuda acestui fapt, la avantaje se adaugă și contraindicații importante. Într-adevăr, ouăle sunt un aliment cu doze mari de colesterol. În plus, pot provoca alergii alimentare la mai multe persoane, în special la copii.

Trebuie să știi că există multe alternative la ouă pentru prepararea rețetelor sărate. Poți folosi cartofi, orez fiert sau leguminoase. Dar astăzi vei descoperi un alt ingredient de care nu ai știut până acum:  făina de năut. Această făină de năut este soluția perfectă pentru a face chiftele moi și ușoare ca o pană.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel