Data publicării:

Chiftele din ceapă, fără niciun gram de carne. Mesenii vor fi cuceriți de gustul lor

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Chiftele din ceapă, fără niciun gram de carne. Mesenii vor fi cuceriți de gustul lor. Sursa - Pexels
Chiftele din ceapă, fără niciun gram de carne. Mesenii vor fi cuceriți de gustul lor. Sursa - Pexels

Chiftelele cu ceapă sunt suculente și fragede, iar cei care le vor gusta pentru prima dată nu vor ghici din ce sunt făcute . 

Pentru a le prepara veți avea nevoie de:

ceapă - 500 grame (3 bucăți),
suc de roșii - 500 ml,
ouă - 2 bucăți,
griș - 120 grame,
usturoi - 2 căței, 
sare - 1/2 linguriță,
piper negru - după gust,
ulei de floarea soarelui - pentru prăjit.

 

Modul de preparare



Curățați ceapa și tocați-o fin. Puneți ceapa tocată într-un bol și adăugați 120 grame de griș. Amestecați bine. Se sparg 2 ouă, se adaugă 2 căței de usturoi trecuți printr-o presă, se pune o jumătate de linguriță de sare și piper negru după gust. Se amestecă totul și se lasă 10-15 minute pentru ca grisul să se umfle și să absoarbă sucul, lăsat de ceapă.

Clătite subțiri și gustoase. Schimbă ordinea ingredientelor din rețeta tradițională pentru un rezultat fantastic


Luați o tigaie și turnați ulei. Cu lingură luați câte puțin aluat și puneți-l în uleiul încins. De asemenea, puteți modela chiftele cu mâinile. Prăjiți chiftelele pe ambele părți până devin aurii. 

Acum luați o altă tigaie și așezați în ea chiftelele prăjite. Deasupra, turnați suc de roșii. Acoperiți tigaia cu un capac și gătiți la foc minim, circa 15-20 de minute. Poftă bună! 

 

 

BONUS. Mâncare din pulpe de pui și dulceață de ardei. Rezultatul te va uimi 

 

Mâncarea din carne de pui și dulceață este o combinație care pare extremă și neconvențională. Dacă dulceața este făcută din ardei picant rezultatul va fi irezistibil.

Carnea de pui este un produs simplu, dar cu o mie de proprietăți. Pe lângă faptul că este ușoară, carnea de pui este extrem de versatilă și se pretează la cele mai diferite preparate. Fie că este vorba despre un pui întreg, pulpe sau piept, carnea este o soluție excelentă pentru prânz sau cină.

Azi vă propunem o rețetă de pui cu dulceață de ardei, bogată în gust și culoare. Rezultatul final te va uimi.

 

Pentru a face rețeta de pui cu dulceață de ardei veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

500 grame de pulpe de pui;

320 grame de ardei roșu;

100 grame de făină,

100 grame de nuci de pin,

1 ceapă albă;

ulei de măsline,

sare - după gust.

 

Modul de preparare  

 

Mai întâi, ar trebui să curățați ardeiul roșu. După ce ați eliminat cotorul și semințele, tăiați ardeiul fâșii. Tăiați ceapa felii și prăjiți-o într-o tigaie, apoi adăugați ardeii. Când legumele s-au înmuiat, se sărează.  

Plăcintă rustică cu cartofi, brânză și șuncă: se prepară în 5 minute și este super sățioasă

Treceți pulpele de pui prin făină și prăjiți-le în ulei încins. După ce pulpele s-au prăjit pe toate părțile, adăugați dulceața de ardei. Acoperiți tigaia cu pulpe și ardei cu un capac și lăsați-le să fiarbă.

Nucile de pin se prăjesc într-o tigaie uscată și se adăugă peste pulpe. Mâncarea este gata când dulceața de ardei scade. Poftă bună!

 

 

BONUS. Prepară un sos parfumat și plin de vitamine: cu el friptura va fi mai savuroasă

 

Vara, toate gospodinele se pregătesc în mod activ pentru iarnă:  fac zacuscă, dulceață, gemuri,  pun murături. 

Combate insomnia fără pastile: doar pune această legumă sub pernă

Vă oferim o opțiune excelentă de păstrare a verdețurilor: pregătiți un sos, plin de vitamine, care poate fi servit cu carne, paste sau adăugat în produse de patiserie. Ca urmare a unor acțiuni simple, veți obține un sos universal parfumat și apetisant.

Deci, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

100 grame de ceapă verde,

100 grame usturoi verde,

50 grame mărar,

50 grame pătrunjel,

1 lingură de boia, 

1 lingură de sare,

1 lingură de miere,

1 lingură suc de lămâie,

3 linguri de ulei vegetal.

 

Modul de preparare 

 

Procesul de gătit nu este complicat. Mai întâi trebuie să măcinați verdeața spălată și uscată într-un blender. 

După aceea, adăugați boia de ardei, sare, miere, suc de lămâie și ulei vegetal și amestecați din nou în blender.

Aceste alimente nu trebuie păstrate în frigider: lista completă

Pregătiți borcane mici, care sunt mai convenabile de utilizat: spălați-le bine și sterilizați-le. Aranjați verdeața tocată în borcane.

Pentru a păstra sosul parfumat cât mai mult timp, adăugați ulei vegetal peste sos. Păstrați sosul în frigider sau în pivniță, dacă este posibil. Alternativ, puteți îngheța masa verde folosind pungi cu fermoar sau recipiente de plastic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel