Chiftele delicioase din orez. Ingredientul secret, care le face suculente. O rețetă chinezească
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Chiftele delicioase din orez. Ingredientul secret, care le face suculente. O rețetă chinezească. Sursa foto: freepik.com
Chiftele delicioase din orez. Ingredientul secret, care le face suculente. O rețetă chinezească. Sursa foto: freepik.com
Chiftelele de orez sunt unul dintre cele mai simple feluri de mâncare chinezești. Sunt consistente și gustoase, iar pentru a le face mai suculente, trebuie să adăugați un ingredient.

Pentru a preveni ca aceste chiftele de orez să nu fie uscate, încercați să adăugați cașcaval în compoziție. Cu acest ingredient, chiftelele vor avea o aromă interesantă. În același timp, nu vor fi prea grase și bogate în calorii.

Chiftelele de orez pot fi servite atât la micul dejun, cât și la prânz sau cină: cu carne, ciuperci sau salată de legume.

 

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

1 pahar de orez;

1,5 linguri de făină;

1 ou;

150 grame de cașcaval tare;

mai multe fire de pătrunjel:

sare, piper și boia după gust;

100 de grame de pesmet;

ulei vegetal pentru prăjit.

 

Rețeta, pas cu pas

 

Orezul trebuie fiert în prealabil. Asezonați-l cu sare și condimente. Separați gălbenușul de albuș. Gălbenușul se adaugă în orez.

Tocați mărunt verdeața, iar cașcavalul se dă prin răzătoare fină. Combinați orezul cu verdeața și cașcavalul și amestecați bine până la omogenizare. 

Aceste clătite se topesc în gură: secretul cofetarilor a fost dezvăluit

Bateți albușurile cu un mixer până se întăresc, apoi adăugați făina cernută și  combină totul cu orezul. Compoziția de amestecă, se acoperă cu folie alimentară și se pune pentru o jumătate de oră la frigider.

Formați chiftelele și dați-le prin  pesmet. Încingeți uleiul vegetal într-o tigaie și prăjiți chiftelele pe ambele părți până se rumenesc.

Chiftelele de orez se servesc cu ketchup, smântână sau alt sos. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel