Chiftele de vinete și ton, un deliciu culinar, potrivit și pentru cei care sunt la dietă. Au doar 65 de calorii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Chiftele de vinete și ton - un deliciu culinar, potrivit și pentru cei care sunt la dietă. Au doar 65 de calorii. Sursa - Pexels
Chiftele de vinete și ton - un deliciu culinar, potrivit și pentru cei care sunt la dietă. Au doar 65 de calorii. Sursa - Pexels
Rețeta chiftelelor de vinete și ton, cu siguranță, va plăcea tuturor. Este destul de simplu de preparat, dar îi va satisface chiar și pe cei mai pretențioși. În plus, aceste chiftele sunt și sănătoase, deoarece nu se prăjesc, ci se coc în cuptor.

Chiftele de vinete și ton:  Ingrediente pentru aproximativ douăzeci de porții:

100 de grame de pesmet; 

un kilogram de ton;

un kilogram și jumătate de vinete;

jumătate de kilogram de parmezan;

pătrunjel după gust;

un cățel de usturoi;

un gălbenuș; 

patru linguri de ulei de măsline; 

piper și sare după gust.

Chiftele de vinete și ton, un deliciu culinar, potrivit și pentru cei care sunt la dietă. Au doar 65 de calorii. Pregătirea

Spălați vinetele, îndepărtați tulpina, curățați-le de coajă și  tăiați-le în bucăți. Vinetele se pun apoi într-o oală cu apă fierbinte și se fierb opt minute. Vor fi gata când sunt suficient de moi.

Rețetă - Vafe delicioase fără unt

Ulterior, vinetele se dau printr-o strecurătoare, pe care o vom acoperi cu o farfurie pentru a stoarce apa și a elimina gustul amar. Vinetele trebuie lăsate să se scurgă câteva ore.

După două ore, pulpa de vinete (aproximativ 400 de grame) se trece în paharul mixerului, împreună cu pătrunjelul, usturoiul, gălbenușul de ou, parmezanul, piperul și sarea. Totul se mixează până obțineți un piure catifelat.

Vă este poftă de halva? Rețeta ușoară, pe care poți să o faci acasă împreună cu cei mici

Piureul se toarnă într-un bol, se adaugă pesmetul și tonul mărunțit și se amestecă totul: trebuie să iasă un aluat ferm și nu foarte lipicios.

Din acest aluat formăm chiftelele, care trebuie să cântărească aproximativ 35 de grame fiecare. Chiftelele se trec prin pesmet și apoi se pun pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de pergament. Înainte de a le pune la copt, se ung cu ulei.

Cheesecake ușor cu iaurt, fără coacere. Adaugă acest fruct pentru un gust și mai bun

Chiftelele se coc în cuptorul static la 180 de grade timp de jumătate de oră. Timp de preparare -  30 de minute + 2 ore de odihnă, timp de gătire - 40 de minute, timp total -  3 ore și 10 minute, porții - aproximativ 20 de chiftele, calorii - 65 de calorii. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel