Ingrediente
6 cartofi
5 căţei de usturoi
1 lingură făină
1 pahar de orez
ulei pentru prăjit
1 ceapă
200 g pesmet
sare, piper
Vezi și: Ciulama de ciuperci cu usturoi. Rețeta de post, gata în 30 de minute!
Cum se prepară
Chiftele de post cu orez. Fierbi cartofii în coajă şi, după ce s-au răcit, îi dai prin razătoarea mare, scrie petitchef.ro. Pui orezul spălat bine la fiert, după care îl scurgi. Amesteci cartofii cu orezul, adaugi usturoiul pisat, ceapa tocată mărunt, sarea, piperul, o lingură de făină şi amesteci bine.
Chiftele de post cu orez. Iei cu lingura din compoziție, formezi chiftele, apoi le dai pe fiecare prin pesmet şi le prăjeşti în uleiul încins. Le scoţi pe un prosop absorbant şi le serveşti cu mărar alături de legume fierte.
Vezi și: Cartofi în crustă de mălai. Rețeta de post rapidă. O vei repeta!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- "Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”. Designerul Giulia Rossignoli dă cărțile pe față: E total invers
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- Riscurile la care ne expunem când facem cumpărături de pe Shein și Temu
- Lui Mihai Mărgineanu nu i-a venit să creadă ce a văzut în Vama Veche / foto în articol
- Cum să treci corect pe „sub masă” - Sfântul Epitaf, în Vinerea Mare. Preotul Nicolae Crângașu: Așa se face
- Copiii din București merg degeaba în Herăstrău. Nicușor Dan: Când se va rezolva problema cu locurile de joacă