Cherecheș: Nu putem trimite ”turiști” în Parlament
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
chereches dc
chereches dc

Primarul din Baia Mare, liberalul Cătălin Cherecheș, a declarat luni la Realitatea Tv că la alegerile parlamentare nu pot candida oameni care au fost ”turiști” și care n-au făcut nimic pentru Maramureș sau pentru orașul pe care membrul PNL îl administrează.  

Cătălin Cherecheș a spus că nu pot fi trimiși în Parlamentul României ”turiști,” indiferent de numele acestora. ”Nu putem trimite în Parlamentul României oameni care patru ani de zile au fost parlamentari şi nu au fost decât simpli turişti, nu au făcut nimic pentru Maramureş sau pentru Baia Mare. Nu are acum importanţă numele. E vorba de principiu. E vorba că o organizaţie care a câştigat cu 87%, nu poţi să nu îi ceri părerea atunci când nominalizezi candidat,” a declarat dl Cherecheș. Acesta speră ca cel puțin o nominalizare a filialei să fie acceptată, arătându-se deranjat că nu a fost ascultată vocea unei organizații. ”M-a deranjat procedura de a nu asculta vocea unei organizaţii. Până la depunerea listelor de candidaţi, sper ca cel puţin o nominalizare a filialei să fie acceptată, noi am votat aceste nominalizări în organizaţie (...) Evaluăm posibilitatea ca cei pe care îi sustine organizatia, dacă nu vor fi acceptaţi, să candideze independenţi, să câştige cu peste 50% şi îi aducem după aceea înapoi în PNL. Dacă pe cei din conducerea partidului nu-i intersează eficienţa electorală, pe noi ne interesează,” declară liberalul.

Primarul din Baia Mare, ales din partea PNL, recunoaște că există o oarecare nostalgie în rândul liberalilor pentru perioada în care partidul era condus de Călin Popescu Tăriceanu. "Eu îl laud şi pe domnul Crin Antonescu pentru lucrurile bune pe care le-a făcut, îl laud şi pe domnul Călin Popescu Tăriceanu. Există o nostalgie inclusiv de guvernarea produsă de Tăriceanu, ajutat şi de o dezvoltare economică mai bună decât acum," spune liberalul.

Cătălin Cherecheș recunoaște candidatura lui Becali pe listele USL, dar spune că asta nu înseamnă că implicit e de acord cu ea. "Faptul că domnul Becali candidează din partea USL e o decizie a forului central. Asta nu înseamnă că toată lumea trebuie să fie de acord, dar asta nu înseamnă că nu respect decizia forului central. Cu siguranţă că sunt mii de personalităţi ale partidului care au rămas deoparte. Lucrul acesta deranjează, că aduci oameni din afara partidului," evaluează dl. Cherecheș.

Cătălin Cherecheș s-a declarat nemulțumit de propunerile venite de la București pentru județul Maramureș, motiv pentru care le-a trimis locuitorilor din Baia Mare o scrisoare prin care îi anunță că nu îi va susține pe candidații nominalizați pentru alegerile parlamentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel