Chelsea a învins Borussia Dortmund. Londonezii s-au calificat în sferturile Ligii Campionilor
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Chelsea Londra s-a impus în fața echipei Borussia Dortmund.

Chelsea s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, după ce a dispus cu 2-0 (1-0) de Borussia Dortmund, marţi seara, pe Stamford Bridge, în manşa secundă a optimilor de finală.

Borussia, care câştigase toate cele zece meciuri jucate în 2023, se impusese în tur cu scorul de 1-0.

Raheem Sterling (43) şi germanul Kai Havertz (53 - penalty) au înscris pentru Blues.

Meciul, început cu întârziere

Meciul de pe Stamford Bridge a început cu o întârziere de zece minute din cauza dificultăţilor cu care s-a confruntat echipa germană pentru a ajunge la stadio

Chelsea a avut prima ocazie prin Havertz (8), care a fost imprecis dintr-o poziţie foarte bună. Borussia, care nu a contat pe Adeyemi (indisponibil), şi care l-a pierdut şi pe Brandt, înlocuit după cinci minute din cauza unei accidentări, a avut o bună oportunitate prin Reus (17), din lovitură liberă, dar portarul Arrizabalaga a salvat golul.

Havertz a trimis mingea în bară (28), iar şutul lui Joao Felix (40) a fost apărat de Meyer

Echipa antrenată de Graham Potter a reuşit să deschidă scorul în finalul primei reprize, prin Sterling (43), după ce iniţial luftase din mijlocul careului.

În debutul reprizei secunde, Chelsea a primit penalty, în urma consultării arbitrajului video, pentru un henţ comis de Marius Wolf. Havertz a executat, însă a trimis în bară, dar arbitrul Makkelie a decis repetarea loviturii de pedeapsă, la sugestia VAR, iar Havertz a transformat (53).

Dortmund a ieşit la atac şi a avut mai multe oportunităţi de a înscrie, însă Chilwell a blocat şutul lui Giovanni Reyna (55), Bellingham (58) a ratat ţinta din interiorul careului, Arrizabalaga (65) a respins şutul lui Wolf, în timp ce trasorul expediat de Suele (73) a ocolit poarta.

Pe Stamford Bridge au evoluat echipele:

Chelsea: Arrizabalaga - Wesley Fofana, Kalidou Koulibaly, Cucurella - Reece James, Enzo Fernandez (Zakaria, 87), Kovacic (căpitan; Pulisic 83), Chilwell - Havertz, Sterling (Loftus-Cheek, 83), Joao Felix (Conor Gallagher, 67). Antrenor: Graham Potter.
Dortmund: Alexander Meyer - Marius Wolf, Suele, N. Schlotterbeck, R. Guerreiro - Bellingham, Emre Can, Salih Ozcan (Bynoe-Gittens, 64) - Brandt (G. Reyna 5), Haller (Malen, 77), Reus (căpitan). Antrenor: Edin Terzic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel