Data actualizării:
Data publicării:

Chelnerița de la Apele Române, trimisă în judecată în stare de libertate

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Chelnerița de la Apele Române, trimisă în judecată, în stare de libertate / Foto: Captură video Recorder
Chelnerița de la Apele Române, trimisă în judecată, în stare de libertate / Foto: Captură video Recorder

DNA a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor anchetaţi în cazul chelneriței de la Apele Române

Sinoma Iancu, chelnerița angajată ca inginer la Apele Române a fost trimisă în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu, transmite Realitatea Plus. Alături de ea, vor răspunde în fața judecătorilor și primarul din Vatra Moldoviței, viceprimarul comunei și directorul Administraţia Bazinală de Apă (ABA) „Prut-Bârlad”, pentru acuzații de abuz în serviciu. Între timp, inginerul dat afară după ce a dezvăluit abuzurile a fost reangajat prin ordinul instanței.

Astfel, primarul din Vatra Moldoviței, Virgil Saghin, alături de viceprimar și secretarul general al comunei sunt anchetați că au angajat-o pe chelneriță ilegal la primărie doar pentru a fi detașată apoi la Apele Române. Simona Iancu, fosta angajată la un bar din Iași, se ocupa de prevenirea inundațiilor, fără a avea o minimă pregătire în domeniu. Aceasta a ajuns la Apele Române propulsată de directorul instituției, Petru Avram, vicepreședintele PNL Iași. Acesta este și el acuzat de abuz în serviciu. 

 

Inginerul dat afară, repus în funcție

"I-am transmis mesajul de a nu mai face numiri politice, cu oameni total nepregătiți, într-o instituție strategică. Acolo te trezești cu fenomene meteo periculoase. Timpul ăla înseamnă vieți omenești.", a explicat Gabi Musteață, angajatul care a adus în vizorul opiniei publice acest caz printr-o înregistrare în care îi adresa femeii întrebări legate de noul său post de muncă la Apele Române. 

După ce a fost dat afară de la Apele Române, Gabi Musteață a fost repus în funcție printr-o decizie a instanței. Acesta va fi despăgubit cu salariile pe care nu le-a încasat în această perioadă, plus 2.000 de lei cheltuieli de judecată. Dosarele de abuz și de complicitate la abuz în serviciu au fost trimise la Tribunalul Iași, iar cei șase inculpați vor fi judecați în stare de libertate.

Dialogul dintre Gabriel Musteţea şi chelneriță

 

Gabriel Musteţea, director tehnic Apele Române: Știți care e legea noastră de căpătâi?

Simona Iancu, inginer Apele Române: Administrația Bazinală a Apelor...

Gabriel Musteţea, director tehnic Apele Române: Nu, legea apelor... Bun, la operare, stiți să lucrați pe calculator?

Simona Iancu, inginer Apele Române: Aaaaa, da...

Gabriel Musteţea, director tehnic Apele Române: Ce știți să lucrați?

Simona Iancu, inginer Apele Române: PDF, n-am mai lucrat demult, am lucrat în timpul facultății. Cred că va trebui să trec un pic cu vederea, să-mi reamintesc unele noțiuni.

Gabriel Musteţea, director tehnic Apele Române: Dacă v-ar vorbi de azot, azotiți, azotați, ați ști? Fosforul știți cum se prescurtează? Nu știți, nu? Mda... În situația în care v-ar spune cineva de un debit, ați ști ce e ăla un debit? Debit de apă...

Simona Iancu, inginer Apele Române: La fel, va trebui să trec prin materie.

Gabriel Musteţea, director tehnic Apele Române: Știți care e malul drept și malul stâng? La un râu? Cum se determină? Cum să vă poziționați față de un râu?

Simona Iancu, inginer Apele Române: Am făcut în anul II de facultate... legat de știința solului, dar nu în profunzime.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel