Data publicării:

Cheescake ”Red Velvet” cu Oreo, desertul ideal pentru 1 iunie

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
FOTO: captură video YouTube @Chelsweets
FOTO: captură video YouTube @Chelsweets

Iată rețeta unui cheescake pe gustul copiilor.

Ingrediente

- 1 1/2 cești de firimituri de biscuiți Oreo

- 1/4 cană de unt nesărat, topit

- 250 grame de cremă de brânză

- 1 cană de zahăr tos

- 3 ouă mari

- 1/2 cană de smântână

- 1/2 cană de lapte bătut

- 2 lingurițe de extract de vanilie

- 1 lingură de pudră de cacao

- 2 linguri de colorant alimentar roșu

- 12 biscuiți Oreo, tăiați în bucăți mari.

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 160 grade Celsius. Pregătiți forma detașabilă, de 22 cm diametru, cu folie de aluminiu.

Într-un bol mediu, combinați firimiturile de biscuiți Oreo și untul topit. Presărați amestecul pe fundul formei pregătite anterior.

Într-un castron mare, bateți crema de brânză și zahărul până la omogenizare. Adăugați ouăle, unul câte unul, bătând bine după fiecare.

Amestecați smântâna, laptele laptele bătut, extractul de vanilie, pudra de cacao și colorantul alimentar roșu până când se omogenizează complet.

Încorporați ușor biscuiții sfărâmați și apoi turnați aluatul peste crusta din tava pregătită.

Așezați forma într-o tavă mai mare și turnați apă fierbinte în tava mai mare până la jumătatea pereților formei detașabile.

Coaceți la cuptor timp de 45-50 de minute sau până când marginile se întăresc și centrul este ușor zvântat.

Opriți cuptorul și lăsați cheesecake-ul să se răcească în cuptor cu ușa închisă timp de 1 oră.

Scoateți cheesecake-ul din cuptor și treceți un cuțit în jurul marginilor pentru a-l desface. Se lasă să se răcească complet la temperatura camerei, apoi se dă la frigider pentru cel puțin 4 ore sau peste noapte înainte de servire.

Poftă bună!

Citește și: Spuma de căpșuni, desertul ușor de sezon

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel