Chec pufos cu 10 ouă și 10 linguri de ulei. Rețeta bunicii
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Valeria Niculae
Sursa foto: Facebook Valeria Niculae
Dacă vrei să mergi la sigur, atunci încearcă varianta de chec pufos cu 10 ouă și 10 linguri de ulei. Iată rețeta...

Ingrediente

10 ouă
10 linguri ulei
1 cană şi jumătate zahăr
1 cană şi jumătate făină
1 zahăr vanilat
1 praf de copt
2 linguriţe cacao
esenţă de rom
ciocolată
stafide opţional
un pic de sare

Cum se prepră

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu zahărul, separat gălbenuşurile se freacă cu un pic de sare, uleiul, zahărul vanilat. Aceasta din urmă se pune peste compoziţia de albuşuri şi se amestecă cu o lingură de lemn de sus în jos încet, să nu se lase compoziţia.

Se adaugă făina amestecată cu praful de copt câte puţin, se omogenizează tot şi se pun în două tăvi de cozonac tapetate cu hârtie de copt, se lasă un pic de compoziţie care se amestecă cu cacao şi esenţa de rom, iar aceasta din urmă se pune peste aluatul din tăvi şi se amestecă de jos în sus cu o lingură, scrie reteteculinare.ro.

Dacă vrem, se pot pune bucăţi de ciocolată, stafide. Cu cât se bat mai mult albuşurile cu zahărul, cu atât iese mai pufos şi checul nu se lasă, propria experienţă.

BONUS: Tort fără coacere, din doar 3 ingrediente

Ingrediente

- 500 g de turte dulci (proaspeți, fără umplutură)

- 4 banane

- 500 g de smântână 20%

Cum se prepară

Tăiați turtele dulci rondele, cu grosimea de aproximativ 7 mm. Bucățile rămase fărâmițați-le cu mâinile. Le veți folosi pentru decor. Decojiți bananele și tăiați-le rondele, de aproximativ 3 mm. Pregătiți bolul sau forma în care veți aranja tortul. Tapetați-l cu folie alimentară, pliată în 2 straturi. Așezați feliile de turte dulci într-un strat și ungeți-le cu smântână, cât mai generos, scrie bucatarul.eu.

Aranjați rondelele de banane într-un strat. Iar aranjați într-un strat turtele dulci, apoi smântâna. Alternați astfel straturile până veți asambla tortul. Ultimul strat trebuie să-l constituie feliile de turte dulci, unse cu smântână.

Acoperiți tortul cu folie alimentară și dați-l la frigider pentru 8 ore sau peste noapte. Îndepărtați folia alimentară de pe tort. Acoperiți tortul cu un platou și răsturnați-l. Îndepărtați folia alimentară și ungeți tortul cu smântână, apoi decorați-l cu fărâmiturile de turte dulci. Serviți deliciul apetisant cu o ceașcă de ceai aromat.

Sau poate preferi un mini-cheesecake cu fructe de pădure, fără coacere.

Ingrediente blat

150 g biscuiţi sfărâmicioşi
60 g unt

Ingrediente umplutură

350 g cremă de brânză
100 g brânză de vaci
100 g zahăr pudră
2 lămâi
3 foi gelatină

Cum se prepară

Rețete fără coacere. Mini cheesecake cu fructe de pădure. Se pune untul la topit, iar biscuiţii se mărunţesc. Apoi, cele două se amestecă. În tava mare de aragaz, tapetată cu hârtie de copt,se aşază 6 cercuri de metal cu diametru mic. Se repartizează amestecul de biscuiţi şi se îndeasă bine cu ajutorul unui pahar. Se dă tava la frigider.

Rețete fără coacere. Mini cheesecake cu fructe de pădure. Între timp, se înmoaie gelatina în apă rece. Lămâile se presează pentru a obţine sucul care se pune pe foc. Se ţine doar cât să se încălzească, se trage de pe foc şi se adaugă gelatina scursă de apă.

Rețete fără coacere. Mini cheesecake cu fructe de pădure. Se mixează cele două tipuri de brânză, se adaugă sucul de lămâie cu gelatina, zahărul, se amestecă bine şi se repartizează în cele 6 cercuri. Se nivelează şi se lasă la rece, până la servire. Se decorează cu fructe de pădure.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel