Ingrediente pentru checul de post
2 căni făină
1 cană zahăr
1/2 cană ulei
1 lingură zahăr vanilat
1 cană apă
1 praf de copt
3 linguri nucă de cocos
2 linguri cacao neagră
2 linguri dulceaţă de vişine
Vezi și: De ce trebuie să ții ceapa în lapte, înainte să o prăjești. Trucul bucătăreselor adevărate
Cum se prepară checul de post
Punem într-un vas zahărul, uleiul, apa, făina și zahărul vanilat. Amestecăm cu un tel până obținem o compoziție omogenă. Împărțim compoziția în două. Într-una din ele punem dulceața de vișine și cacao și omogenizăm. În cealaltă adăugăm nuca de cocos.
Ungem o tavă cu ulei, o tapetăm cu făină și punem cele două compoziții, alternându-le, scrie gustos.ro. Coacem compoziția vreme de 45 de minute la foc mediu. Va crapă puțin, să nu va faceți griji așa și trebuie. Îl scoateți din cuptor când este gata și lăsați 10 min în tavă. Peste 10 min îl scoateți din tavă și lăsați să se răcorească bine. Apoi îl pudrați cu zahăr și serviți.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- Riscurile la care ne expunem când facem cumpărături de pe Shein și Temu
- "Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”. Designerul Giulia Rossignoli dă cărțile pe față: E total invers
- Cum să treci corect pe „sub masă” - Sfântul Epitaf, în Vinerea Mare. Preotul Nicolae Crângașu: Așa se face
- Copiii din București merg degeaba în Herăstrău. Nicușor Dan: Când se va rezolva problema cu locurile de joacă
- Lui Mihai Mărgineanu nu i-a venit să creadă ce a văzut în Vama Veche / foto în articol